Internaționala Comunistă, “vopsită” în Internaționala Progresistă

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Fostul ministru de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, care nu și-a ascuns niciodată simpatiile marxiste, vrea crearea unei Internaționale Progresiste, care să apere lumea de globalism și de naționalism. Pe lângă fostul oficial de la Atena, care a fost dat afară din Guvern chiar de către Alexis Tsipras pentru că era prea radical și că ar fi dus țara în ruină, liderii ai acestei grupări ar fi Bernie Sanders, democratul american care se autodefinește ca socialist, și Jeremy Corbyn, liderul laburist britanic, un comunist fără regrete, care și-a petrecut o viață în mijlocul luptei de clasă, dar și pe la întâlniri cu teroriștii palestinieni.

A apărut un nou cuvânt: „Precariatul”

Ce își dorește această “Internațională Progresistă.” Cam de voia și Internaționala Comunistă. Yanis Varoufakis, într-un articol postat pe pagina The Guardian, ziar al stângii britanice, spune așa: “Trebuie să arătăm că singurul mod prin care cei mulți pot să preia din nou controlul asupra vieții, comunității, orașelor și țărilor este coordonarea luptelor noastre. Deși capitalul globalist nu mai trebuie să ne distrugă societățile, trebuie să explicăm că nicio țară nu este o insulă. La fel ca și schimbările climatice, care au nevoie de acțiunile locale și internaționale, așa trebuie să fie și lupta cu sărăcia, datoriile și bancherii. Progresiștii trebuie să spună foarte clar care sunt cauzele și natura nefericirii și neliniștii popoarelor: războiul de clasă al oligarhiei globale împotriva precariatului (termen stângist pentru care nu au siguranță și predictibilitate în viață) în creștere, împotriva proletariatului din vest și împotriva cetățenilor slabi.”

Sanders: „agenda progresistă trebuie să adune mai mulţi oameni ai muncii”

Bernie Sanders este complet de acord cu propunerea lui Yanis Varoufakis și a spus că agenda progresistă trebuie să adune oamenii muncii în jurul unei viziuni comune de prosperitate, securitate și demnitate pentru toat popoarele. Adică un fel de “Proletari din toate țările, uniți-vă!” spus cu mai multe cuvinte.

Printre aliații acestei mișcări nu ar fi actuala stângă, a spus fostul ministru grec. Tony Blair, Hilary Clinton, establishmentul social-democrat european actual nu ar putea face parte din Internaționala Progresistă, deoarece sunt prea compromiși de legăturile lor cu “capitalismul financiar degenerant și cu ideologia însoțitoare”, a scris Yanis Varoufakis în The Guardian.

Fostul ministru grec a creat și un partid numite DiEM25 (Mișcarea pentru Democrație în Europa), care să servească drept vehicul pentru ideologia sa stângistă. Tendințele acestei formațiuni sunt anter-globalismul (adică un globalism bun, nu ca actualul globalism capitalist, care e rău), ecologie socială, ecofeminism, pro-creștere, post-capitalism și federalism european. DiEM25 a mai propus reformarea UE prin crearea unui Parlament european suveran, care să împartă puterea cu parlamentele naționale, consiliile regionale și municipale. De asemenea, partidul fondat de Varoufakis crede că modelul partidelor naționale, care formează alianțe în PE, este depășit și că soluția este o mișcare politică pan-europeană. DiEM25 mai dorește crearea unei constituții unice pentru toată Europa până în 2025, care se înlocuiască actualele tratate europene.

Yanis Varoufakis a fost deja propus pentru funcția de președinte al Comisiei Europene de către fostul candidat socialist la președinți a Franței, Benoi Hamon. Acesta a spus că fostul ministru grec ar fi perfect ca să- ia locul lui Jean-Claude Juncker  deoarece s-a luat la trântă cu Troika, cu Consiliul European, cu Banca Centrală Europeană și cu alții.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cuba vrea să introducă în Constituție mariajele între persoanele de acelaşi sex
Cuba, bastionul comunismului în America de Nord, vrea să introducă mariajele între persoanele de același ...