UE: VW, Daimler și BMW ar fi conspirat să nu facă mașini nepoluante

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Cei trei mari constructori germani din automobile – Volkswagen, Daimler (Mercedes) și BMW – sunt investigați de Uniunea Europeană deoarece ar fi ajuns la o înțelegere secretă ca să nu reducă emisiile poluante ale mașinilor pe care le produc. Oficialii de la Bruxelles suspectează o posibilă activitate de cartel a celor trei mari companii auto.

Potrivit anchetei UE, Volkswagen, Daimler și BMW s-au înțeles să limiteze dezvoltarea și implementarea unor sisteme de control a emisiilor pentru automobilele vândute în Europa. Acest lucru încalcă legile europene antitrust.

Tehnologiile vizate sunt sisteme selective de reducere catalitică, care să scadă emisiile de oxizi de azot la motoarele diesel, și filtre de particule pentru motoarele pe benzină, așa cum sunt la unele dintre cele pe motorină.

“Aceste tehnologii aveau rolul de a face mașinile mai puțin dăunătoare mediului înconjurător. Dacă această conspirație se va dovedi, atunci înseamnă că publicul a fost lăsat fără oportunitatea de a cumpăra mașini care poluează mai puțin, deși tehnologiile erau disponibile producătorilor” a spus comisarul european pentru Competiție, Margrethe Vestager, citată de Reuters.

Dacă vor fi găsite vinovate, VW, Daimler și BMW riscă amenzi de 10% din venituri. Toate cele trei companii au anunțat, prin comunicate, că vor colabora cu oficialii europeni și că nu vor mai face alte comentarii în acest caz.

Declanșarea anchetei a venit la un an după ce investigatorii au făcut percheziții la sediile constructorilor de automobile. Acest nou scandal ridică noi semne de întrebare asupra industriei auto din Germania, deja afectată serios de cazul Dieselgate, în care a fost implicată firma Volkswagen, care a recunoscut să a dotat mașinile cu sisteme care să păcălească testele de emisii, astfel încât să arate valori mai mici.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Avocatul Poporului va prezenta un raport de drept european comparat în legătură cu drepturile manifestanţilor
În urma protestelor din 10 august 2018, mai mulţi participanţi i-au solicitat Avocatul Poporului să ...