Un manuscris secret al Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi publicat

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

O editură din Cracovia a anunțat că va publica, în premieră absolută, un manuscris vechi de peste 50 de ani al lui Karol Wojtyła, cel care a devenit Sfântului Papa Ioan Paul al II-lea. Lansarea volumului va face parte din ceremoniilor Bisericii Catolice cu o ocazia împlinirii a 40 de ani (1978-2018) de când cardinalul polonez a urcat pe tronul Sfântului Petru.

Manuscrisul are 150 de pagini și cuprinde 13 învățăminte despre credință și teologie ale fostului Suveran Pontif, redactate în perioada când slujea la Cracovia. Despre acest volum nu știau nici cei mai apropiați colegi și prieteni ai lui Karol Wojtyła, asta până recent. Toți cei care au citit cartea au spus că este una dintre cele mai importante opere ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Învătămintele sunt desprinse din predica Sfântului Pavel din Areopag pentru atenieni, cea mai importantă mărturie a activității de misionar a acestui apostol, a spus directorul editurii care va publica volumul.

Manuscrisul a fost până acum în proprietatea cardinalului Stanisław Dziwisz, arhiepiscop de Cracovia între 2005 și 2016, un apropiat consilier la Papei Ioan Paul al II-lea și prieten cu Papa Benedict a XVI-lea. Dar nimeni nu știe cum a ajuns la înaltul prelat, a anunțat Radio Polonia.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dodon amenință România: Aveți grijă, și voi aveți probleme teritoriale!
Igor Dodon a declarat că românii care vin în Republica Moldova și pledează pentru unire ...