Aviația SUA vrea încă 74 de escadrile, în caz de război cu o mare putere

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Aviația SUA vrea să crească în următorii 12 ani de la 312 escadrile operaționale, câte are în prezent, până la 386, pentru a se pregăti de un eventual conflict de amploare cu țări precum China sau Rusia. Asta înseamnă o majorare cu aproape 25%. Planul, numit “Aviația de care avem nevoie”, este doar la început și este mai mult un deziderat decât o foaie de parcurs clară, o recunosc și oficialii US Air Force.

Obiectivul de 386 de escadrile nu a fost trasat din considerente bugetare, ci din considerente operaționale. Adică aceasta este forța de care are nevoie Aviația Americană ca să-și îndeplinească misiunile pe care le întrevedere în viitor, inclusiv un război clasic.

O forţă militară ca să se bată cu cei mari

Mai precis, viitoarea USAF, mai mare, trebuie să se bată cu un adversar echivalent și să câștige, să apere țara, să fie o forță credibilă de descurajare nucleară, că să lupte cu o națiune de mărime medie care ar încerca să atace SUA în timpul unui război de anvergură și să atace extremiști violenți precum talibanii și ISIS, a scris Air Force Times.

Teama de Rusia şi China

Secretarul pentru Aviație, Heather Wilson, a menționat vastul exercițiu militar ruso-chinez, cu 300.000 de soldați, organizat săptămâna trecută în Siberia, lansarea primului portavion făcut în China și militarizarea insulelor din Marea Chinei de Est atunci când a vorbit despre nevoia unei aviații mai puternice. Oficialii de la Pentagon recunosc că efectivele de acum ale forțelor aeriene nu sunt suficiente ca să îndeplinească misiunile din prezent, care sunt mai multe operațiuni anti-insurgenți.

Șeful Statului Major al USAF, generalul Dave Goldfein, a spus că aviația americană trebuie să se întoarcă la o strategie expediționară, adică să fie capabilă să desfășoare rapid efective și să construiască baze, chiar și sub foc inamic. Această strategie de luptă a funcționat foarte bine în Kosovo și în Irak, dar aviația s-a îndepărtat de ea în prezent, a spus înaltul ofițer.

Atunci când va ajunge la 386 de escadrile, aviația SUA ar urma să aibă 725.000 de oameni, militari și civili, față de 670.000 în prezent. Prin comparație, Luftwaffe are 28.000 de oameni, RAF – 33.000, Aviația Franceză – 41.000, Forțele Aeriene Române – 9.700, Aviația Spaniolă – 20.000 iar Forțele Aeriene Turce – 60.000. Dintre potențialii adversari ai USA, Aviația Rusă are 148.000 de mii de oameni iar Aviația Chineză, 400.000 de oameni.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
J.C. Juncker a propus excluderea lui Viktor Orban din PPE
Înainte de summitul informal al liderilor din UE de la Salzburg, a avut loc, în ...