MACRON: Afară din Schengen cu țările care nu vor migranți

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Emmanuel Macron dorește ca toate țările, care nu vor să fie solidare cu tot blocul comunitar în chestiunea imigrației, să fie date afară din spațiul Schengen. Președintele francez ar dori aceeași pedeapsă și în cazul statelor care nu vor întărirea Frontex, agenția care se ocupă de paza frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Mai grav, Emmanuel Macron ar mai pofti să taie fondurile structurale pentru țările care nu vor mai multă integrare, adică “mai multă Europă.” UE nu este un meniu din care poți să alegi ce vrei, este un proiect politic, a spus liderul de la Elysee, în timpul summitului informal al Uniunii Europene de la Salzburg.

Deși nu a dat nume, este clar că Emmanuel Macron a lansat un atac la guvernele naționaliste/populiste din Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Italia și altele. În cazul țărilor din est, acestea s-au opus cu putere planului european, abandonat între timp, de a impune un număr obligatoriu de imigranți pe care trebuia să-l primească. În cazul Italiei, guvernul condus de facto de ministrul de Interne Matteo Salvini a interzis navelor care au salvat imigranți din Mediterana să mai acosteze în porturi italiene.

De asemenea, atunci când s-a referit la statele care nu vor extinderea Frontex, Emmanuel Macron l-a atacat direct pe premierul maghiar Viktor Orban.

În timpul unei intervenții la postul public de radio, șeful guvernului de la Budapesta și-a acuzat omologul de la Berlin că vrea să slăbească intenționat capacitatea Ungariei de a-și apăra propriile granițe. Acesta, crede Viktor Orban, că este unul dintre obiectivele întăririi cerute de Angela Merkel a agenției europene pentru baza frontierelor externe Frontex.

“Dacă nu pot forța Ungaria să accepte imigranți, atunci trebuie să fim lăsați fără dreptul de a ne proteja granița. UE vrea să trimită mercenari care să ia puterea fiilor Ungariei de a-și apăra frontierele țării. Să nu ne facem iluzii, acești mercenari vor lăsa imigranții să intre” – a spus premierul maghiar. Jean-Claude Juncker a anunțat că vrea să crească numărul de oameni aflați la dispoziția Frontex cu 10.000.

Declarațiile lui Emmanuel Macron sunt în ton cu altele făcute până acum de tabăra “progresistă” de la Brxuelles. Liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, vrea să condiționeze fondurile europene de respectarea statului de drept și anularea principiului unanimității atunci când se votează ceva în cadrul UE. Nu degeaba Guy Verhofstadt îl vede pe Emmanuel Macron unul dintre liderii unui nou partid progresist pe care vrea să-l creeze pentru alegerile europene de la anul.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Patriarhul Ucrainei: Biserica Ortodoxă din Moldova este parte a celei din România
Filaret, Patriarhul Kievului și liderul viitoare Biserici Ortodoxe Ucrainene autocefale, a acuzat Biserica Rusiei de ...