Premieră: O femeie a prezentat știrile la postul național saudit

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Premieră istorică în Arabia Saudită: o femeie a prezentat cel mai important buletin de știri la postul național de televiziune. Weam Al-Dakheel a purtăt văl pe cap și a avut un co-prezentator bărbat, dar un prag important a fost trecut în regatul conservator.

Din ianuarie 2018 și până acum, jurnalista a fost manager de operațiuni pentru postul national, aflat sub controlul Ministerului saudit al Culturii și Informațiilor. Weam Al-Dakheel nu este nici pe departe un novice al branșei. Între 2014 și 2017 a fost prezentatoare la postul Al-Arab din Bahrain, a fost reporter pentru CNBC Arabia între 2012 și 2013 și a lucrat pentru un ziar din Liban între 2010 și 2011. Pe lângă acestea, este licențiată în jurnalist la Universitatea Libanezo-Americană din Beirut și vorbește trei limbi – arabă, engleză și franceză.

Această premieră a fost posibilă datorită Prințului-Moștenitor Mohammed din Salman și a lui strategie de modernizare și deschidere a Arabiei Saudite, pentru epoca post-petrol. Tot așa femeile au primit voie să conducă mașini, să meargă la meciuri de fotbal, să caute locuri de muncă care nu sunt considerate “feminine”. Prințul-Moștenitor, cunoscut mai ales după inițialele numelui său, MBS, vrea ca femeile să fie o treime din forța de muncă din Arabia Saudită până în 2030, față de doar 22% în prezent, a precizat Daily Mail.

Potrivit unui studiu făcut de Thomson-Reuters, Arabia Saudită este a cincea cea mai periculoasă țară pentru femei, după India, Afganista, Siria și Somalia. Cele mai mari probleme sunt oportunitățile economice scăzute, politicile discriminatorii, violența domestică și faptul că femeile trebuie să ceară voie de la rudă de sex masculin să lucreze, să călătorească și să se căsătorească.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Donald Trump va prezida o ședință a Consiliului de Securitate al ONU
Donald Trump va deveni miercuri al doilea președinte american care va conduce o ședință a ...