Şase milioane de vizitatori la Oktorberfest la München

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Şase milioane de vizitatori și 7,5 milioane de litri de bere consumați – acestea sunt cele mai importante cifre legate de Oktoberfest, cel mai vechi și cel mai mare festival dedicate berii din lume. Până la 7 octombrie, capital bavareză, Munchen, va fi gazda uneia dintre cele mai mari petreceri de pe glob.

Porțile către locul unde are loc Oktoberfest s-au deschis sâmbătă la 9 dimineața. Miile de oameni care stăteau deja la coadă au rupt-o la fugă, ca să poată prinde un loc pe una dintre bănci. Startul oficial al festivalului s-a dat trei ore mai târziu, când primarul din Munchen a deschis primul butoi de bere în modul tradiţional – a bătut robinetul cu ciocanul și a strigat „O’zapft is!”.

Edilul a primit și prima bere, abia apoi au fost serviți și ceilalți oameni prezenți. Anul acesta, o halbă de un litru, numită “mass,” costă 11,5 euro, mai mult decât anul trecut. În total, sunt 16 corturi uriașe unde se poate consuma bere.

Duminică a fost parada carelor alegorice și vânătorilor pe străzile din Munchen, unul dintre cele mai importante momente ale începtului de Oktoberfest. 9000 de oameni, toți în costume tradiționale bavareze și împărțiți în 178 de grupuri, au defilat pe străzile capitalei mondiale a berii. Ambianța sonoră a fost asigurată de orchestre de muzică populară din Bavaria. Un loc de cinste în cadrul paradei au avut uriașele care cu butoaie de bere, trase de cai ale berăriilor din München.

Securitatea la Oktoberfest a fost întărită și anul acesta, pentru a preveni vreun incident. 600 de polițiști vor fi la datorie în cele 16 zile de festival. De asemenea, au fost montate 47 de camere de supraveghere, cu 10 mai multe ca anul trecut. În premieră, vor fi desfășurați și oameni ai legii cu abilitatea specială de a ține minte și recunoaște fețe umane, ca să poată detecta mai ușor eventualii suspecți într-o mulțime.

Ediția de anul acesta a Oktorberfest este cea cu numărul 185. Prima a avut loc loc în 1810, cu ocazia nunții Regelui Ludwig al Bavariei cu Principesa Therese de Saxa-Hildburghausen. Un an mai tarziu, s-a decis repetarea festivităților, ceea ce a dat naștere tradiției respectată și acum. Din 1810 și până în prezent, doar în 24 de ani nu a fost ținut Oktoberfest, mai ales din cauza unor războaie aflate în desfășurare.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Premieră: O femeie a prezentat știrile la postul național saudit
Premieră istorică în Arabia Saudită: o femeie a prezentat cel mai important buletin de știri ...