Donald Trump: „Toate națiunile din lume ar trebui să reziste socialismului și mizeriei pe care o aduce pentru toți”

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Donald Trump a ținut ieri al doilea discurs în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii la Adunarea Generală a ONU. Anul acesta, a făcut un apel puternic pentru patriotism și suveranitate națională, în loc de globalism și uniformitate. Pe scurt, președintele american a cerut “unitate în diversitate,” motto-ul Uniunii Europene cam uitat astăzi pe la Bruxelles.

“Fiecare din cei de aici este reprezentantul unei culturi distincte, a unei istorii bogate și a unui popor unit de memorie, tradiție și de valorile care ne fac patriile locuri unice pe glob. America va alege mereu independența și cooperarea în loc de guvernare globală, control și dominare.

Respect dreptul fiecărei națiuni din această sală să-și urmeze propriile obiceiuri, credințe și tradiții. Statele Unite nu vă vor spune niciodată cum să trăiți, cum să lucrați, cum să vă rugați. Vă cerem în schimb doar să ne respectați suveranitatea,” a spus preşedintele SUA.

Donald Trump a criticat și unele organisme internaționale precum Consiliul pentru Drepturile Omului de la ONU și Tribunalul Penal Internațional, pe care le-a dat exemple de globalism rău. SUA a anunțat că se va retrage din ambele instituții.

“Nu vom ceda niciodată suveranitatea SUA unei birocrații globale care nu a fost votată și care nu răspunde de nimeni. America este guvernată de americani. Respingem ideologia globalismului și îmbrățișăm doctrina patriotismului.

Peste tot în jurul lumii, națiunile responsabile trebuie să se apare de amenințări la adresa suveranității lor nu doar de la guvernarea globală, ci și de la alte forme de coerciție și dominare.”

Prin “alte forme de coerciție și dominare” președintele american s-a referit la energie. Chiar și de la tribuna ONU, Donald Trump a atacat Germania și gazoductul pe care nemții îl fac cu rușii. În schimb, a lăudat Polonia pentru rolul în Inițiativa celor Trei Mări. Nimic despre România.

“Noi credem cu tărie în securitate energetică pentru noi și pentru aliații noștri. Am devenit cel mai mare producător de energie de pe glob. Statele Unite sunt gata să exporte petrolul, cărbunele și gazul natural abundente și ieftine.

Dependența de un singur furnizor străin lasă națiunile vulnerabile în fața șantajului și intimidării. De aceea felicităm statele europene, precum Polonia, care promovează construcția unui gazoduct baltic astfel încât națiunile să nu fie dependente de Rusia pentru energie. Germania va deveni total dependentă de energia rusească dacă nu va schimba direcția imediat.”

Donald Trump a atacat stânga și în chestiunea migrației, despre care președintele american spune că trebuie să rămână o politică națională, nu una coordonată la nivel global. Soluția președintelui american la această problemă este aceeași ca și a lui Dalai Lama: reconstrucția țărilor din care vin refugiații.

“Recunoaștem dreptul fiecărei națiuni din această sală să-și stabilească propria politică de imigrație conform intereselor sale naționale, tot așa cum cerem celorlalte țări să respecte dreptul nostru de a face la fel. Statele Unite nu vor participa la noul agrement Global pe Migrație. Migrația NU ar trebui să fie guvernată de un organism internaţional care nu este răspunzător în fața cetățenilor.

În final, singura soluție pe termen lung pentru criza migrației este să ajutăm oamenii să construiască un viitor în țările lor. Să le facem țările grozave din nou. Make their countries great again.”

Într-o Americă în care stânga radicală și socialismul se află în ascensiune, Donald Trump a spus de la tribuna ONU performanțele acestei ideologii, cu exemplul Venezuelei.

“Venezuela era una dintre cele mai bogate țări de pe glob. Astăzi, socialismul a falimentat țara bogată în petrol și a cufundat poporul în sărăcie abjectă. Aproape oriunde socialismul și comunismul au fost încercate, au produs suferință, corupție și decădere. Dorința de putere a socialismului a dus la expansiune, agresiune și opresiune. Toate națiunile din lume ar trebui să reziste socialismului și mizeriei pe care o aduce pentru toți.”

La finalul discursului său, Donald Trump a reluat care crede el că ar trebui să fie bazele ordinii mondiale: națiunea și Dumnezeu.

“Să alegem un viitor de patriotism, prosperitate și mândrie. Să alegem pace și libertate în loc de dominare și înfrângere. Să ne adunăm în acest loc și că ne apărăm popoarele și națiunile, în veci puternice, în veci suverane, mereu juste, mereu recunoscătoare pentru grația, bunătatea și gloria lui Dumnezeu. Vă mulțumesc. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze națiunile lumii.”a spus Donald Trump la finalul discursului său de la ONU.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UE vrea să facă troc cu Iran-ul pe la spatele SUA
După ce au denunțat acordul nuclear cu Iran, Statele Unite au anunțat clar că oricine ...