Premiul Nobel pentru Medicină, pentru un studiu legat de tratarea cancerului

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal SOCIAL

Un cercetător din Statele Unite și unul din Japonia, James Allison și Tasuku Honjo, sunt laureații din acest an al premiului Nobel pentru Medicină. Cei doi au primit această distincție pentru un studiu revoluționar despre cum se tratează cancerul.

Atacul imunitar

Metoda propusă de James Allison și Tasuku Honjo se cheamă “teoria punctelor de control imunitare” și implică folosirea sistemului imunitar pentru atacarea celulelor canceroase. Această abordare “revoluționează modul în care se tratează cancerul și a schimbat fundamental modul în care se gestionează boala,” a transmis comitetul Nobel, potrivit CNN.

O proteină, pe post de frână

James Allison, profesor la Centrul pentru Cancer al Universității din Texas, a studiat proteinele care funcționează ca o frână a sistemului imunitar. Eliberarea acestei frâne a permis globulelor albe să lanseze atacuri asupra celulelor canceroase. Această descoperire a dus la crearea unor tratamente eficiente. Tasuku Honjo, care de 34 de ani este profesor la Universitatea din Kyoto, a descoperit o proteină printre celulele imunitare și a demonstrat că aceasta poate funcționa pe post de frână. Și terapiile bazate pe această metodă s-au dovedit eficiente.

O nouă tehnică de tratare a cancerului

“Cancerul omoară milioane de oameni în fiecare an și este una dintre marile provocări ale umanității. Prin stimularea abilității sistemului nostru imunitar de a ataca celule canceroase, laureații din acest an ai premierului Nobel au reușit să creeze un principiu complet nou în terapia cancerului” – a notat comitetul Nobel în comunicatul oficial.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Charles Aznavour, legenda muzicii franceze, a murit la 94 de ani
Peste 80 de ani de carieră, 180 de milioane de albume vândute, 1200 de cântece ...