Inimă Mercedes pentru cea mai puternică Dacie Duster din istorie

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

La Salonul Auto de la Paris și-a făcut debutul cea mai nouă variantă a Daciei Duster iar noutatea se ascunde sub capotă. Popularul SUV românesc a primit cel mai nou motor pe benzină al grupului Renault-Nissan, care a fost creat în colaborare în Daimler.

Este vorba de un propulsor de 1,3 litri, cu patru cilindrii în linie, injecție directă, turbo și cu filtru de particule de benzină integrat. Sub capota Daciei Duster, motorul va fi disponibil în două trepte de putere, 130 și 150 de cai-putere, adică cu 5, respective 25  mai mult decât precedentul cel mai capabil propulsor, 1.2TCe 125 CP.

Standardele europene au impus un nou tip de motor

Motorul 1.3 TCe și-a făcut debutul în gama Renault în primăvară, și urmează să apară și sub capotele cu sigla Mercedes-Benz, în curând, cel mai probabil la gama compactă a germanilor. Schimbarea motorizării la Duster nu era planificată, mai ales că vorbim despre o mașină încă nouă pe piață. Dar noile reguli de emisii și consum aplicate la nivel european, standardul WLTP, în vigoare din septembrie 2017, a lăsat în offsaid mai multe motoare, inclusiv precedentul 1.2 TCe. Dacia schimbase deja motoarele diesel de la Duster din același motiv.

Dacia a ajuns la o cotă de piaţă de 2,9%

Dacia a anunțat în cadrul salonului auto de la Paris faptul că a reușit să bată noi recorduri de vânzări. Primul semestru al acestui an a fost cel mai bun din istoria mărcii românești. În Franța, vânzările au crescut cu 20,8% și au asigurat Dacia locul 3 în preferințele persoanelor fizice care își cumpără mașini. La nivel european, marca de la Mioveni a vândut peste 281.000 de mașini, o creștere de 14,6% față de perioada precedentă a anului trecut. Astfel, Dacia a ajuns la o cotă de piață de 2,9% și pe locul 5 în topul vânzărilor de mașini pentru persoane fizice. Sandero și Duster sunt campioanele gamei românești.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Social-democrații europeni vor coaliție progresistă cu verzii
Un grup de europarlamentari social-democrați și ecologișți propun o nouă coaliție progresistă, o platformă în ...