Dăncilă a scăpat România de arderea pe rug

Marius Ghilezan OPINIE Principal

De acum Bruxelles-ul nu mai poate spune că nu i s-a spus de abuzurile serviciilor secrete, de MCV-uri scrise în laboratoare de jar, de justiţia controlată prin dosare, de jandarmi care acţionează la fel ca în Belgia, Spania sau Olanda.

Discursul de ieri al primului ministru Viorica Dăncilă l-a făcut pe intransigentul Frans Timmermans să ceară o anchetă privind abuzurile prin protocoalele secrete.

Le-a spus de la obraz că MCV-ul este un laţ ilegal, pus de grumazul României.

Discursul de ieri a dus gruparea Macovei, Preda & Preda la disperare şi la bâlbe.

Dezacordurile făcute de europarlamentara care nu reprezintă mai nimic din România (e vorba de Monica Macovei), poate doar braţul înarmat al statului paralel, prin care se controlează economia şi clasa politică, arată disperarea.

Viorica Dăncilă le-a spus parlamentarilor de la Strasbourg că:

Nu am venit aici să dau socoteală, ci din respect pentru Parlamentul European. (…)Este legitim să ne întrebăm în ce fel i-a apărat MCV pe români în încălcarea drepturilor lor. Nu am văzut nimic despre protocoalele secrete în MCV, despre încălcarea drepturilor cetățenilor, nu se vede cum erau șantajați martorii, cum erau făcute interceptările. Cer oficial să ni se spună cine a furnizat datele și a redactat rapoartele MCV și a omis aceste realități de neconceput în UE.”

O probă de ripostă, greu de imaginat pentru alţi prim miniştrii care au cerut la Bruxelles „to do list-„ul. Ceva se întâmplă cu schimbarea de direcţie a politicienilor care reprezintă ţara. Nu mai stau încovoiaţi să li se aplice loviturile de bici, nici nu mai pupă dosurile aristocraţiei politice europene care vedea dezvoltarea UE în două viteze. Şi nu mai beau apă din pieţele cu Manneken.

Asta nu e o probă de naţionalism, ci doar de demnitate.

O slugă rămâne slugă. Un partener rămâne partener, doar atât cât are predicatele la el. Iar Dăncilă le-a avut cu prisosinţă.

Cel puţin până în noiembrie nu se va mai discuta în forul european despre agende paralele realităţii de la noi.

Nu vor activa Articolul 7 împotriva României pentru că nu sunt nebuni să renunţe la votul lui Iohannis care e identic cu cel al Germaniei. În Polonia şi în Ungaria nu există coabitare. Unul care să tragă hăis, altul cea.

Adevăr şi eleganţă. Ripostă şi determinare. Francheţe şi bun simţ.

Până şi belciugele au căzut pe rând.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SRI ESTE CONSIDERAT ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN “UN SERVICIU SECRET SCĂPAT DE SUB CONTROL”
“România trebuie să pună capăt acestei proaste tradiții, căreia pe vremuri i se spunea ‘Securitate’. ...