Silvio Berlusconi, invitat la ziua lui Vladimir Putin

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Vladimir Putin a împlinit 66 de ani iar potrivit presei rusești, liderul de la Kremlin a sărbătorit discret, alături de familie și prieteni. Printre invitați a fost și o surpriză: Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, cu care președintele rus are o prietenie veche și strânsă.

Fostul șef al guvernului de la Roma a scris pe Facebook: „Zbor la ziua de naștere a prietenului meu, Vladimir Putin. Voi profita de ocazie și voi discuta cele mai importante subiecte de pe agenda internațională”. Printr-o altă postare, Silvio Berlusconi a deconspirat și locul unde are loc petrecerea aniversară a lui Vladimir Putin: “Am descoperit o altă minciună foarte răspândită: Marea Neagră nu este neagră, ci de un albastru intens foarte frumos.”

În urmă cu patru ani, Putin a mers 9 km pe jos de ziua lui

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, președintele rus preferă zilele de naștere în cercul familiei. Anii trecuți au existat și excepții. În 2016, liderul de la Kremlin și-a serbat ziua de naștere pe patinoar, iar în 2014 – a mers în Siberia 9 km pe jos.

Silvio Berlusconi a fost și anul trecut la ziua lui Vladimir Putin. Atunci, fostul premier Italian i-a adus cadou prietenului său o cearșaf de plapumă pe care era o imagine uriașă a celor doi dând mâna în fața Catedralei Sfântul Vasile Blajinul din Moscova și a Colosseumului din Roma. De asemenea, în 2015, Silvio Berlusconi a mers cu Vladimir Putin într-o vizită în Crimeea, peninsula ucraineană ocupată de Rusia în 2014.

Berlusconi a pledat pentru apropierea Rusiei de UE

Fostul premier Italian a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai apropierii Uniunii Europene de Rusia. Într-un interviu din 2002, Silvio Berlusconi a spus că următorul pas pe care Moscova trebuie să-l fac în drumul către Vest este aderarea la UE.

Condamnat pentru corupţie, dar neîncarcerat

Silvio Berlusconi a fost implicat în peste 30 de procese de-a lungul carierei sale politice. În 2012 a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul Mediaset, pedeapsă redusă ulterior la un an în urma unei amnistii, dar nu a fost încarcerat, legislaţia permiţându-i, având în vedere vârsta înaintată, să opteze pentru muncă în folosul comunităţii. În final, el şi-a ispăşit astfel pedeapsa ajutând o zi pe săptămână personalul unui azil de bătrâni. Între timp, parlamentul de la Roma a votat şi o lege anticorupţie care nu le permite celor condamnaţi definitiv la cel puţin doi ani de închisoare cu executare să candideze pentru o funcţie publică timp de şase ani.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jurnalistă de investigație, ucisă lângă frontiera României
Jurnalista bulgară de investigaţii Victoria Marinova, directoare şi prezentatoare a televiziunii regionale TVN, a fost ...