Fizician de top de la CERN, acuzat de sexism și suspendat. Bărbatul acuză ideologia de gen

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Profesorul Alessandro Strumia a fost suspendat din funcția pe care o are la institutul de cercetări nucleare CERN și peste 1600 de colegi de breaslă au semnat o scrisoare deschisă împotriva sa după ce a spus în timpul unei conferințe că domeniul fizicii nu este sexist cu femeile, ci cu bărbații.

„Ideea potrivit căreia creierele bărbaților și femeilor sunt identice e doar un principiu ideologic”

Italianul a prezentat și grafice, despre care a spus că arată că femeile au fost preferate pe funcții în locul bărbaților, deși lucrările acestora din urmă erau mai citate, ceea ce indică o calitate mai mare. De asemenea, a prezentat date care arată că cercetătorii bărbați și femei sunt citați la fel de mult la începutul carierei, dar că apoi bărbații o iau în față. În plus, a afirmat că ideea potrivit căreia creierele bărbaților și femeilor sunt identice e doar un principiu ideologic.

Victimă a ideologiei de gen

Profesorul Strumia a spus, potrivit BBC, că tot ce a arătat a fost că fizica este un domeniu care premiază meritele, nu genul. Despre cei 1600 de semnatari, cercetătorul a afirmat că provin din țări afectate de corectitudinea politică, despre care a spus că e o problemă și că îi face pe unii savanți să ceară concedierea celor care au “idei inacceptabile moral.” În plus, italianul a afirmat că membrii comunității de cercetători în fizica particulelor de mare energie sunt de 100 de ori mai mulți decât cei care au semnat scrisoarea, așa că nu este îngrijorat.

CERN  a numit declarațiile făcute de Alessandro Strumia drept “extrem de ofensatoare” – într-un comunicat – și a afirmat că susține savanții care și-au exprimat indignarea. În scrisoarea celor 1600, fizicianul este acuzat că folosește argumente condamnabile din punct de vedere moral și minimizează într-un mod rușinos abilitățile și legitimitatea cercetătorilor de culoare și a femeilor albe, prin folosirea unor pretexte foarte slabe.

Pe lângă faptul că CERN a suspendat colaborarea cu Alessandron Strumia, Universitatea din Pisa, unde este afiliat fizicianul italian, se gândește să-l supună unor sancţiuni disciplinare. Cercetătorul a negat că a folosit date greșite sau că le-a manipulat intenționat ca să-și dovedească punctul de vedere.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Matteo Salvini: Duşmanii Europei s-au baricadat în buncărul de la Bruxelles
Liderii naționaliști din Italia și Franța Matteo Salvini şi Marine Le Pen au atacat luni ...