Înfrângere teribilă pentru partenerii Angelei Merkel în alegerile regionale din Bavaria. Naționaliștii și progresiștii câștigă

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Bavarezii au ales un nou parlament regional în acest weekend, iar CSU, partidul-soră din regiune al CDU condus de Angela Merkel, dar și SPD, partener în coaliția de guvernare de la Berlin, au suferit înfrângeri foarte grele. În schimb, verzii și naționaliștii din Alternativa pentru Germania au avut numai de câștigat.

Partenerul partidului lui Merkel pierde majoritatea din legislativul bavarez

CSU a înregistrat cel mai prost scor din ultimele decenii, 37,2% și a pierdut majoritatea din legislativul de 203 locuri de la Munchen. Din 101 mandate, câte au avut până acum, au rămas cu 85. La SPD e și mai rău deoarece s-au înjumătățit. Dacă la precedentele alegeri au luat 20,6%, acum au fost votați de doar 9,7% dintre alegători. De asemenea, au pierdut si 20 de mandate, de la 42 la 22.

Verzii, noii câştigători

Marii câștigători sunt Verzii, care au devenit al doilea cel mai mare partid din Landtag. Au luat 17,5% din voturi, de două ori mai mult ca la precedentul vot și au ajuns la 38 de locuri în parlament. Partidul naționalist Alternativa pentru Germania AfD a intrat pentru prima oară în legislativul bavarez. Formațiunea a fost votată de 10% dintre locuitorii celui mai bogat și prosper land al Germaniei, ceea ce înseamnă 22 de mandate. Sprijinul pentru AfD a venit pe fondul migrației, Bavaria fiind poarta de acces în Germania a aproape tuturor imigranților.

CSU s-ar putea alia cu Alegătorii liberi, partid de dreapta

Totuși, CSU a spus că au primit un mandat clar ca să guverneze, întrebarea rămâne cu cine. Cea mai plauzibilă variantă este partidul de pe locul trei, Alegătorii Liberi, un partid independent cu simpatii de dreapta și care e pe locul 3 în Landtag. Împreună ar avea cele 113 mandate necesare pentru o majoritate.

Merkel a amintit atacurile CSU la adresa partidului său CDU

Cutremurul anunțat de la Munchen, deoarece toate sondajele au prezis înfrângerea creștin-socialilor bavarezi, s-a simțit și la Berlin. Angela Merkel a spus că rezultatul prost al partenerilor ei de coaliție se datorează faptului că alegătorii și-au pierdut încrederea în politicieni, fără să dea nume. Totuși, a acuzat voalat CSU că a dat în CDU până acum. Șefa guvernului german a afirmat că ceea ce a înțeles ea din aceste alegeri este că trebuie să informeze mai bine germanii despre succesele executivului pe care îl conduce. În schimb, șefa SPD a dat vina pe certurile din cadrul coaliției.

Potrivit unei statistici publicate de postul public ARD, CSU a pierdut cele mai multe voturi, 240,000, deoarece alegătorii săi de la precedentul scrutin din 2013 au murit. După doamna cu coasa, Alegătorii liberi au furat cele mai multe voturi de la CSU, 220,000, apoi AfD, 160,000.

230.000 din votanții SPD s-au dus la Verzi și 150,000, în mod curios, la CSU, o formațiune opusă ideologic. AfD a reușit să convingă 180.000 de oameni care nu au votat în 2013 să-i aleagă. De asemenea, a mai luat și 190,000 de voturi de la alegători care votau cu partide mai mici, plus 160.000 de la CSU.

Un lider bavarez i-a spus franc Angelei Merkel că vor ridica ziduri împotriva migraţiei

Aceasta a fost cea mai nouă înfrângere pentru Angela Merkel, care merge din eșec în eșec în ultimul an:  a fost înfrântă de proprii colegi de partid, care nu l-au votat pe favoritul ei în fruntea grupului parlamentar al CDU din Bundestag,  fost problema cu șeful SRI-ului german, destituit din funcție după ce a contrazis-o public pe Angela Merkel. Iar cel mai grav scandal l-a avut în prim-plan chiar pe șeful CSU, ministrul de Interne Horst Seehofer. Cei doi s-au certat pe tema migrației.  după ce liderul bavarez a anunțat că întărește granița țării. Situația s-a detensionat doar după ce șefa executivului a cedat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sondaj CURS, la trei luni/ Klaus Iohannis pierde 3%, iar Călin Popescu Tăriceanu creşte cu 7%
În sondajul CURS de tip Omnibus, publicat de stiripesurse.ro, Klaus Iohannis, conduce cu 40% în ...