Canada a legalizat consumul și comerțul cu marijuana

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Canada a devenit de ieri a doua țară din lume, după Uruguay, care legalizează consumul recreațional de marijuana, dar și comerțul cu acest drug. Asta înseamnă că toți canadienii vor putea cumpăra, crește și folosi stupefiantul fără teamă de poliție.

Din Labrador a venit schimbarea
Legea a fost votată în iunie și a intrat în vigoare la miezul nopții în Canada, adică miercuri dimineață în România. Deoarece țara se întinde pe mai multe fusuri orare, legalizarea marijuanei a fost graduală. Primii care s-au bucurat de prevederile noului act normativ au fost cei din provincia Newfoundland și Labrador, cea mai estică, de pe malul Atlanticului.

Planul Trudeau a reuşit: iarba oficială, în loc de cartel al drogurilor
În capitala provinciei, Saint John’s, un magazine specializat în comerțul cu marijuana s-a deschis la ora 00:00. Primul client, un vechi activist pentru legalizarea drogului, era deja la coadă de ore bune. Bărbatul s-a bucurat ca un copil când a putut să cumpere legal marijuana, împlinindu-și astfel un vis de o viață.
Ultimii care au putut să profite de legalizare au fost cei de pe coasta oceanului Pacific, adică orașe precum Vancouver. Schimbarea legislației este o promisiune de campanie a actualului premier Justin Trudeau.
Marijuana medicinală este legală în Canada din 2001. Autoritățile canadiene se pregătesc de luni de zile pentru finalul prohibiției. Administrațiile provinciale și locale stabilesc unde drogul poate fi vândut și consumat, de aceea normele au variații, unele fiind mai restrictive, altele mai puțin.

BBC: Oferta va fi mult mai mică decât cerea
Rămân mari îngrijorări cu privire la ce va urma după această legalizare. Analiștii sunt de părere că oferta va fi mult mai mică decât cererea, a scris BBC. Licențiarea magazinelor care vând marijuana merge greu. În provincia Columbia Britanică, care include și Vancouver, se înregistrează una dintre cele mai mari rate de folosire a narcoticului, dar doar un magazin s-a deschis ieri. În Ontario, primele puncte de vânzare vor apărea abia la primăvară.

Guvernul canadian provoacă falimentul traficanţilor
Guvernul de la Ottawa spune că noua lege va ține drogurile departe de minori și va băga în faliment traficanții. În plus, executivul estimează că vânzările de marijuana vor aduce bugetului un plus de 400 de milioane de dolari anual, din taxe. Peste 8% din populația Canadei folosește acest drog, unul dintre cele mai mari procente din lume.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SUA, cea mai competitivă economie a lumii. România, pe locul 52 din 140
Statele Unite ale Americii au devenit, sub Donald Trump, cea mai competitivă economie a lumii, ...