Ilie Balaci, minunea blondă a Craiovei Maxima, a plecat să întregească echipa celestă

Marius Ghilezan Principal SPORT

Ilie Balaci a murit sâmbătă la vârsta de 62 de ani, după ce în noaptea precedentă a petrecut cu un om de afaceri într-un club din Craiova.

Minunea blondă, aşa cum a fost poreclit, putea să-şi încheie destinul la 26 de ani, aşa cum mărturisea adeseori, când a avut ruptură de ligamente. A cucerit cu U. Craiova trei titluri de campioană naţională şi patru Cupe ale României. Ar fi putut fi un fotbalist de talie mondială, dar regimul politic al acelor vremi nu permitea transferurile în străinătate, chiar dacă semnase un precontract cu A.C. Milan în 1982, an în care a primit trofeul de cel mai bun jucător român.

Mulţi îl considerau la fel de bun ca Hagi sau Dobrin.

În anii ’80, mulţi tineri visau să-i fie alături, să-l pipăie, să-i ia un autograf.

Puţină lume ştia că fuma non-stop. Chiar şi înaintea celebrului meci cu Italia de la Bucureşti din 1983, când România a învins cu 1-0 prin golul lui Boloni, a tras un pachet de ţigări.

În ediţia Cupei UEFA din 1982-1983, a fost căpitanul U. Craiova, echipă românească ajungând până în semifinale.

A trecut hopul accidentării la vârsta de 26 de ani. La 32, pe stadionul din Rosario i-a fost adversar tânărului Diego Maradona. A plecat la Dinamo, de unde s-a şi retras.

Puţini ştiu cariera lui de antrenor în Africa şi în ţările din Asia centrală. A câştigat aproape 30 de cupe şi campionate în Qatar, Arabia Saudită, Tunisia. De la Casablanca la Al Hilal, toţi i-au remarcat şi calităţile de antrenor.

Ieri, suporterii Craiovei “Maxima,” i-au adus un elogiu extraordinar pe noul stadion Ion Oblemenco, când echipa locală a învins cu 2-1 FCSB.

Marţi va fi înmormântat alături de tatăl său.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prezent la Congresul partidului lui Victor Ponta, Robert Negoiţă i-a felicitat pe cei care sunt“pro,” uitând că el e contra conducerii PSD
Primarul sectorului 3 al Bucureştiului, Robert Negoiţă, încă membru PSD, a fost nu numai prezent ...