Separatiștii catalani sunt conduși din secţia de psihatrie a închisorii din Barcelona

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Mișcarea marxist-separatistă din Catalunia și toată admininstrația regională catalană este acum condusă din secția de psihiatrie a unei închisori din Barcelona. Este vorba de penitenciarul unde este închis Oriol Junqueras, lider al Stângii Republicane Catalane (ERC) și fostul adjunct al lui Carles Puigdemont în timpul tentativei eșuate de a rupe regiunea de pe malul Mediteranei de restul Spaniei.

Fostul lider separatist îşi vede mai des aliaţii politici, decât propria nevastă

Liderul separatist, deși este acuzat de rebeliune și delapidare de fonduri publice, riscând să stea zeci de ani după gratii, a primit un birou personal în cadrul secției de psihiatrie a închisorii, totul cu girul autorităților. De după gratii, Oriol Junqueras a ajuns să conducă de facto executivul regional catalan, a scris cotidianul El Espanol, care citează surse din cadrul închisorii. Separatistul a întâlniri “oficiale” cu lideri politici din cadrul administrației catalane, cu oameni din conducerea partidului său și cu alte persoane influente. Nu există nicio barieră între interlocutori și nicio limită de timp pentru discuții. Fostul vicepremier catalan își vede mai des aliații politici decât pe propria nevastă, au spus jurnaliștii de la El Espanol.

Catalanii nu vor vota legea bugetului dacă cei închişi pentru separatism nu vor fi eliberaţi din închisoare

Politicienii care merg la Oriol Junqueras spun că fac vizite oficiale, nu personale, ca să scape de percheziții și controale din partea gardienilor. Unul dintre aceștia a fost Pablo Iglesias, liderul Podemos, partidul neo-marxist radical, care a mers la închisoare să discute cu liderul separatist despre bugetul Spaniei. Actualul guvern de stânga de la Madrid a venit la putere cu ajutorul voturilor separatiștilor catalani și basci. Catalanii au transmis prin șeful Podemos că nu vor vota proiectul de buget dacă cei arestați după tentativa de declarare de independenței, considerați deținuți politici de către separatiștii marxiști, nu vor fi eliberați.

Privilegii în închisoare pentru liderii separatişti

Surse din conducerea închisorii Lledoners, unde este închis Oriol Junqueras, au spus pentru El Espanol că toate privilegiile de care se bucură liderul separatist după gratii sunt ilegale, mai ales biroul din secția de psihiatrie. Mișcarea separatistă catalană s-a fragmentat la presiunea justiției spaniole, dar liderii săi nu vor să recunoască asta public ca să primească în continuare fonduri și ca să se poată victimiza.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Leoaica Zuri i-a făcut de hac partenerului, Nyack, cu care are trei pui, în Zoo Indianapolis
Incident șocant la grădina zoologică din Indianapolis, Statele Unite. O leoaică în vârstă de 12 ...