A mai dispărut un martor în dosarul „Răpirii jurnaliştilor din Irak”

Mihai Popescu INVESTIGAȚII Principal

Prin moartea la 86 de ani a lui Ion Bocioacă, jurnalistul şef de secţie de la „România liberă,” care în 2005 l-a recomandat pe Ovidiu Ohannesian lui Omar Hayssam pentru vizita jurnaliştilor în Irak, mai dispare un martor cheie din procesul „Răpirii din Serai.”

Bocioacă se cunoştea cu Omar Hayssam de 12 ani. Sirianul l-a sunat cu zece zile înaintea răpirii şi i-a făcut propunerea de a lua în Irak şi un ziarist de la „România liberă,” alături de alţii. Bocioacă l-a contactat pe Petre Mihai Bacanu, care a fost de acord si l-a desemnat pe Ovidiu Ohanesian.

Cu şase ore înaintea răpirii, Hayssam era nemulţumit că interviul luat de Ohanesian premierului de atunci al Irakului, publicat în aceeaşi zi, nu conţinea şi precizarea „Deplasare sponsorizată de Omar Hayssam şi Mohammad Munaf.”

În timpul răpirii jurnaliştilor, Traian Băsescu l-a trimis la negocieri pe Florian Coldea. Nici în ziua de azi nu recunoaşte acest aspect. De la acel eveniment a pornit fulminanta carieră a lui Florian Coldea, fost director operativ în SRI, acum profesor pe la diverse facultăţi din ţară.

Ion Bocioacă putea spune mai multe, conform anumitor surse.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Reier Seele (director executiv OMV): “Gazul din Marea Neagră ar trebui să fie şi la dispoziţia Europei, nu doar a României”
Vădit surprins de noua lege Offshore şi de francheţea întrebărilor unui jurnalist vechi, plecat demult ...