Banii europeni, destinaţi spitalelor, ajung doar pentru studiile de fezabilitate, nu şi pentru construcţii sau dotări

Alina Maria Bogdan ECONOMIC Principal

Declaraţia Comisarului european Corina Creţu, potrivit căreia guvernul României preferă parteneriatele public-privat, în loc să absoarbă bani de la Comisia Europeană, a stârnit multe valuri împotriva actualului executiv. Propaganda spunea că în loc să luăm bani gratis pentru spitale de la UE, alegem varianta PP. Darius Vâlcov a explicat pe pagina sa de facebook că BEI (Banca Europeană de Investiții) alocă 150 de milioane de euro, din care studiile de fezabilitate şi prefezabilitate costă 120 de milioane. Construcţia şi dotarea spitalelor ar cost  1,2 miliarde de euro. Din 30 de milioane nu se pot face toate acestea, restul ar trebui plătit de guvern.

 

„Cifrele nu mint niciodată. Hai să vedem! Comisia Europeană alocă României 150 milioane euro pentru studiile și construcția (inclusiv dotarea) a trei spitale. Studiile, conform BEI (Banca Europeană de Investiții – n.r.), cei care le și elaborează, costă 120 milioane euro.

Conform acelorași studii BEI, construcția și dotarea celor trei spitale costă 1,2 miliarde euro. Probabil din cele 30 de milioane euro rămase.

Între timp, statul român scoate în parteneriat public privat studiul, construcția și dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca să înțelegem exact cum stau lucrurile!”,a scris Vâlcov pe contul său de Facebook.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Klaus Iohannis a avut nouă dosare penale clasate la Alba Iulia, pe vremea când Parchetul de acolo era condus de Augustin Lazăr
Klaus Iohannis a avut nouă dosare penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel ...