Zakynthos / Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Un cutremur puternic, cu magnitudine de cel puţin 6,4 grade pe scara Richter a lovit vestul Greciei, azi noapte la ora 1,54, potrivit seismografelor din regiune, provocând daune uşoare, dar nu şi victime, relatează Reuters.

Mişcările tectonice au fost resimţite şi în Libia.

Institutul geodinamic al Greciei a raportat magnitudinea de 6,4 și a poziţionat cutremurul la 50 km (31 mile) la sud de insula Zakynthos. Această cifră este comparabilă cu o cifră de 6,8 evaluată atât de Studiul geologic american (USGS), cât și de Centrul seismologic european-mediteranean (EMSC).

Cutremurul a fost resimțit în Atena, capitala Greciei, la fel şi în Albania, Italia, Libia și Malta. Epicentrul a fost în Marea Ionică, la aproximativ 130 km sud-vest de Patras în Peloponez, a spus USGS.

Cel mai puternic impact l-a avutîn Zakynthos, cunoscută și sub numele de Zante, localitate zdruncinată de o serie de replici puternice, cea mai ridicată fiind de 5.6.

Biserică din secolul XV distrusă 

Site-urile de știri au afirmat că o mănăstire din secolul al XV-lea a fost distrusă, Zante News Time, afișând imagini de zidărie care căzuse dintr-o fațadă a clădirii și obiecte desprinse din rafturi în magazine. Tăierea energiei electrice și deteriorarea ușoară a portului Zakynthos, în apropierea epicentrului, nu vor afecta operațiunile portuare, au spus oficialii. „Nu ne confruntăm cu probleme particulare”, a declarat primarul orașului Zakynthos, Pavlos Kolokotsas, pentru postul de televiziune elen de stat ERT. „Calmul este refăcut”. Site-ul de știri on-line Il Messaggero din Italia a declarat că cutremurul a fost resimțit la sute de kilometri distanță în sudul Italiei. Pompierii din Calabria, Puglia și Sicilia au primit mii de apeluri telefonice care caută informații despre cutremur. „Energia dezlănțuită, bazată pe unghiul liniei epicentrului, s-a distribuit şi spre Italia”, a spus Efthymios Lekkas, șeful Organizației de Planificare și Protecție a Cutremurului din Grecia.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
COMENTARIU REUTERS / Zâna cea bună. Şase motive pentru care economiştii urăsc UBER
În urmă cu patru ani, 40 de economişti ai Universităţii din Chicago au fost de ...