Maia Sandu îi numește “curajoși” pe extremiștii pro-Putin, doar că au făcut scandal la un miting pro-guvern

Valentin Borcea POLITIC Principal

Unul dintre liderii opoziției din Republica Moldova, Maia Sandu, a lăudat activiștii unei grupări extremiste și pro-Putin, pentru că au făcut scandal la un miting de susținere pentru Partidul Democrat, formațiunea aflată la putere. Declarația a fost făcută în cadrul unei interviu pentru Adevărul Moldova.

Moderatorul emisiunii a întrebat-o pe Maia Sandu de ce aceasta, împreună cu susținătorii săi, nu a organizat o contra-manifestație pe data de 21 octombrie, așa cum au făcut alții la demonstranțiile organizate de ea. Liderul opoziției a spus chiar dacă nu au fost reprezentanții partidului ce îl reprezintă ea, „au fost oameni curajoși care au mers acolo la miting și au încercat să își spună punctul lor de vedere”, a scris Timpul.md.

ANTIFA a ajuns în Basarabia

În data de 21 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în timpul unui miting al PDM, câțiva reprezentanți al grupului extremist ANTIFA, totodată membrii „Partidului Casa Noastră – Moldova”, condus de Grigore Petrenco au încercat să provoace mulțimea, prin scandări de lozinci necenzurate. În aceeași zi și tot în preajma mitingului pro-guvern a fost incendiat un tomberons, identitatea făptașului nu a fost făcută publică.

Grupul ANTIFA a devenit cunoscut spațiului public din Republica Moldova datorită susținerii oferite separatiștilor din Donețk și Lugansk. Liderul acestora, Grigore Petrenco a declarat de mai multe ori că susține ca cele două republici separatiste să se separe de Ucraina.

Maia Sandu, eterna opozantă

Maia Sandu, în vârstă de 46 de ani, a lucrat până acum drept consilieră la directorului executiv al Băncii Mondiale și a mai fost ministrul Educației la Chișinău între 2012 și 2015. A fost propusă pentru postul de premier în 2015, dar a impus condiții care nu au fost acceptate de coaliția europeană pro-europeană. În 2016, a candidat la președinția Moldovei cu o platformă ultra-europeană, pro-minorități și anti-corupție, dar a fost înfrântă de Igor Dodon, omul lui Putin de la Chișinău.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIORICA DĂNCILĂ: “Investiţiile publice au crescut cu 25,7% faţă de anul trecut”
Execuţia bugetară pe primele nouă luni ale anului arată atenţia acordată investiţiilor, care au ajuns ...