Pașapoarte bulgărești, luate pe șpagă de cetățeni non-UE

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Autorităţile din Bulgaria au destructurat o reţea care se ocupa de falsificarea de documente necesare pentru obţinerea în mod fraudulos a cetăţeniei bulgare de către persoane din ţări extracomunitare, în special din Republica Moldova, Ucraina ori Macedonia, a scris Mediafax.

20 de persoane arestate

Obţinerea cetăţeniei bulgare le permitea persoanelor extracomunitare să călătorească şi să se angajeze mai uşor pe teritoriul Uniunii Europene. Poliţia a efectuat razii la Agenţia de Stat pentru Bulgarii din Afara Graniţelor, iar peste 20 de persoane au fost arestate, inclusiv mai mulţi funcţionari.

5.700 de euro şpagă pentru obţinerea documentelor bulgare

Clienţii plăteau până la 5.700 de euro pentru obţinerea documentelor şi se pare că reţeaua emitea săptămânal aproximativ 30 de certificate false. Cele mai multe certificate false au ajuns la persoane din ţări extracomunitare unde există minorităţi bulgare semnificative, precum Republica Moldova, Ucraina ori Macedonia.

România, la rândul ei, vrea să modifice modul în care sunt acordate cetățeniile, din cauza unor situații aberante, care au ieșit la iveală în timpul referendumului. La o adresă din Bucureşti apar înregistrate 5.000 de persoane. Este vorba de o casă, şi nu de un complex rezidenţial.

La o adresă din Bucureşti sunt 5.000 de rezidenţi basarabeni

Biroul Electoral Central a explicat că este vorba de persoane din Republica Moldova, care trebuie să aibă domiciliul în România pentru a putea obţine cetăţenie română. Cel mai probabil, cei care locuiesc într-adevăr la acele adrese, unde apar înregistrate mii de persoane, au fost de acord să-i ia în spaţiu pe aceştia, pentru a-i ajuta să obţină cetăţenie română, a scris cotidianul basarabean Timpul, care cataloghează situația drept una banală și obișnuită până acum.

Parlamentarii intenţionează să înăsprească acţiunile de „luare în spaţiu”

Un grup de parlamentari de la putere au inițiat un proiect menit să prevină asemenea situații. Iniţiativa îşi propune să reglementeze eliberarea în exces a actelor de identitate la aceeaşi adresă. Propunerea legislativă face referire la practica comercializării dreptului de luare în spaţiu. Iniţiatorii propun ca emiterea unei cărţi de identitate să ţină cont de numărul de persoane/locuinţă precum şi a unor exigenţe minimale pentru locuinţe, statul având dreptul să refuze emiterea unei cărţi de identitate la o anumită adresă, dacă aceasta nu întruneşte condiţiile.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Maia Sandu îi numește “curajoși” pe extremiștii pro-Putin, doar că au făcut scandal la un miting pro-guvern
Unul dintre liderii opoziției din Republica Moldova, Maia Sandu, a lăudat activiștii unei grupări extremiste ...