Franța va folosi Instagram pentru a detecta evazioniștii

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Fiscul francez va demara din 2019 o acţiune de identificare a evazioniştilor folosind conturile de social media, care vor fi analizate de către inspectori, a anunţat ministrul Bugetului Gerald Darmanin, a transmis Mediafax.

Ideea este de a identifica potenţialele fraude analizând datele publice ale cetăţenilor

„Fiscul va fi capabil să vadă dacă o ai fotografii numeroase cu o maşină luxoasă pe care în mod normal nu ţi-o poţi permite, pe care poate ţi-a împrumutat-o verişorul sau prietena. Sau poate nu…”, a spus Darmanin.

Măsura este parte a legii emisă luna trecută, menită să întărească capacitatea autorităţilor de a lupta cu evaziunea fiscală, folosind analiza minuţioasă a datelor personale aflate online pentru a sprijini controalele fiscale.

Preşedintele Macron încearcă să se ţină de promisiuni

Totul face parte din grandiosul proiect de reformă fundamentală pe care Emmanuel Macron l-a promis la începutul mandatului, dar care până acum nu a înregistrat succesul dorit de liderul de la Elysee. Chiar din contră. Contrele constante cu sindicatele de la Căile Ferate Franceze, cu transportatorii, cu fermierii și chiar cu Armata, printre alții, au dus la o prăbușire a președintelui francez în sondaje. În prezent, 69% dintre francezi nu aprobă politicile lui Emmanuel Macron iar partidul său, La Republique En Marche, a ajuns pe locul 2 în preferințele electoratului, după formațiunea lui Marine Le Pen.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cei mai ghinionişti soldați din Primul Război Mondial – Primul și ultimul ucis
Istoria a reținut numele și poveștile primilor soldați căzuți în Primul Război Mondial, dar și ...