Air Force Merkel s-a stricat în drum spre summit-ul G20. Avionul oficial, un dezastru cu aripi

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Angela Merkel va rata deschiderea summitul-ui G20 din Argentina după ce avionul oficial, un Airbus A340-300, numit Konrad Adenauer, s-a stricat în zbor. A fost vorba de probleme extrem de grave, care puneau pune în pericol viața întregii delegații oficiale: întregul sistem de comunicații al aeronavei a căzut. Avionul Cancelarului decolase de la Berlin iar defecțiunile au apărut deasupra Olandei, deci la nici o oră de la începutul călătoriei.

Pilotul a rămas fără comunicaţii

Pilotul a trebuit să folosească un telefon prin satelit pentru a comunica turnului de control că urmează să se întoarcă în Germania. Aterizarea a avut loc la Köln, dar și aici au fost probleme. Pista mai lungă a aeroportului nu era disponibilă, astfel încât a fost folosită una mai scurtă. Deoarece aeronava era foarte grea, rezervoarele de kerosen fiind pline pentru zborul transatlantic, și avea nevoie să oprească repede ca să nu iasă în decor, frânele s-au supraîncălzit. Pompierii erau gata, în caz de incendiu, a scris BBC, care a citat revista Der Spiegel.

Merkel a plecat cu o cursă de linie fără suita oficială

Întreaga delegație a stat în avion ceva vreme, apoi a fost transportată cu autocarul la un hotel din Bonn, unde a înnoptat. A doua zi, Angela Merkel și o parte a oficialilor care o însoțeau au fost duși cu un avion militar până la Madrid, pentru  a prinde o cursă de linie a companiei spaniole Iberia către Buenos Aires, unde are loc summit-ul G20. Nu s-a putut deplasa toată delegația, deoarece nu au fost găsite suficiente bilete. Soțul Angelei Merkel a rămas în Germania. O altă aeronavă oficială exista, dar nu s-a găsit un echipaj.

Cablurile electrice ale avionului Konrad Adenaeuer au fost roase la Bali de şoareci

Avionul Konrad Adenauer are deja o reputație proastă în rândul oficialilor germani. Președintele Frank-Walter Steinmeier a plecat cu întârziere pentru o călătorie oficială în Africa de Sud deoarece unul dintre cele patru motoare nu a pornit, luna trecută. Tot în octombrie, în timp ce ministrul de Finanțe era într-o vizită în Indonezia, aeronava a rămas la sol pe aeroportul din Bali deoarece niște cabluri electrice fuseseră roase de șoareci. Olaf Scholz și-a lăsat delegația în urmă și a luat cursa de linie până la Berlin. Zborul a durat 22 de ore, cu escale la Hong Kong și Zurich.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Prinţul Nicolae şi soţia sa Alina, primiţi cu căldură la Alba Iulia
Nicolae şi Alina de România au participat vineri la ceremoniile de depuneri de coroane de ...