Preşedintele USR nu face diferenţa dintre urmărirea în REM și PENAL / ŞI Klaus Iohannis are un REM asupra sa

Mihai Popescu POLITIC Principal

Preşedintele USR Dan Barna a ieşit cu o recomandare către preşedintele Klaus Iohannis de a nu-l numi pe Mircea Drăghici în postul vacant de ministru al transporturilor pentru că e penal. Un cunoscut jurnalist susţine că Drăghici e nasol, dar nu e urmărit penal.

„În ceea ce îl privește pe domnul Drăghici, USR consideră că sub nicio formă nu trebuie validat ca ministru, pentru că tocmai are în desfășurare o cercetare penală în legătură cu folosirea ilegală a fondurilor de campanie pentru achiziții să le spun personale, de aceea nu are nicio justificare numirea unui ministru cu asemenea probleme penale active,” a afirmat Dan Barna, preşedintele USR, cel care a ţinut să facă o cuvenită precizare, potrivit căreia nu recomandă preşedintelui ce să facă.

USR: „Considerăm că o asemenea numire nu ar fi decât o validare a penalilor în funcţii publice”

“Mircea Drăghici e un antipatic, dar nu există informaţii că ar fi urmărit penal, ci doar că ar exista o anchetă in rem (asupra faptei). Problema e că şi Iohannis e vizat în dosare penale in rem. Asta înseamnă că Iohannis e un „penal”? În niciun caz, aş spune. Ar trebui să aibă măcar calitatea de suspect sau inculpat, deşi prezumţia de nevinovăţie ne-ar cam obliga să-i numit penali doar pe cei condamnaţi,” comentează Florin Puşcaş, redactor şef al Ştiripesurse.ro

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Şerban Nicolae trage de urechi DPA, agenţie care anunţa că românii celebrează 100 de ani de la anexarea Trainsilvaniei
Agenția Germană de Presă (DPA – Deutsche Presse-Agentur), preluată de televiziunea ZDF, ne anunță, chiar ...