ATENTATUL DE LA STRASBOURG / 3 morţi şi 11 răniţi

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Potrivit Prefecturii regiunii Bas-Rhin trei persoane au fost ucise şi alte 11 au fost rănite în atentatul care a avut loc marţi la ora locală 20:00 în apropierea târgului de Crăciun de la Strasbourg, cinci dintre acestea aflându-se în stare gravă, scrie Le Figaro.

Buşoi, la 300 de metri de locul atentatului

Parlamentarul român Cristian Buşoi susţine că a fost la 300 de metri de locul atentatului, asta doar la câteva ore de la criticarea României în forul european.

Autorităţile franceze continuă să îl caute pe presupusul autor al atacului. Este vorba de Chérif C., în vârsta de 29 de ani.

Schimb de focuri cu agresorul

Poliţia a fost implicată într-un schimb de focuri cu autorul atacului şi se presupune că acesta este rănit.

Poliţia judiciară franceză susţine că agresorul apare în baza de date a persoanelor suspecte şi că organele de ordine publică au vrut să îl aresteze preventiv marţi dimineaţă, dar agenţii nu l-au găsit la domiciliu.

Macron şi-a întrerupt un dineu

Premierul Franţei, Édouard Philippe, a anunţat activarea comitetului interministerial pentru situaţii de criză, în vederea suplimentării măsurilor de securitate.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée.

De patru săptămâni, Franţa este sub presiunea “vestelor galbene” care vor măriri de salarii, mai mult decât cele anunţate de preşedinte.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Produsul Intern Brut al României va depăşi 1.000 de miliarde / Eugen Teodorovici: “Facem istorie”
Ministrul Finanțelor a declarat marți că bugetul pentru 2019 ia în calcul un produs intern ...