Parlamentul European a votat pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen

Valentin Borcea POLITIC Principal

Parlamentul European a aprobat marţi o Rezoluţie prin care se cere admiterea fără întârziere a României şi Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari.

Potrivit raportului Stanişev, aprobat marţi de Parlamentul European, admiterea parţială a acestor ţări ar fi „lipsită de o justificare legală” şi ar putea avea efecte economice şi sociale negative pentru România şi Bulgaria, a scris Mediafax.

Europarlamentarul socialist bulgar Serghei Stanişev se bate şi pentru România să intre în Schengen

Rezoluţia este una consultativă şi cere Consiliului Uniunii Europene să ia o decizie rapidă şi pozitivă asupra aderării celor două ţări în spaţiul european de liberă circulaţie. Eurodeputaţii şi-au exprimat în iunie 2011 susţinerea pentru admiterea României şi Bulgariei în Schengen, poziţie confirmată de mai multe ori ulterior. Atât România, cât şi Bulgaria şi-au îndeplinit sarcinile pentru apărarea frontierelor. Decizia finală în acest dosar trebuie să fie luată cu unanimitate de către Consiliul UE, instituţie care de la 1 ianuarie va fi prezidată, pentru şase luni, de către România, a notat NEWSTANDARD.RO

„Consiliul (UE) pur şi simplu nu ştie ce să mai zică. În ultimii cinci ani, Consiliul a încălcat regulile europene prin eşecul de a adopta o decizie privind admiterea României şi Bulgariei la zona Schengen”, a afirmat Serghei Stanișev în timpul dezbaterii proiectului de rezoluție.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Matteo Salvini: Emmanuel Macron este un produs de laborator
Liderul de facto al Italiei, ministrul de Interne Matteo Salvini, îl ia în derâdere pe ...