România a deschis un consulat la Manchester, pentru românii din nordul Angliei

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a fost inaugurat Consulatul General al României la Manchester, Marea Britanie. La eveniment au participat secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stãnescu, Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, precum și autorități britanice locale.

Începând cu data de 14 decembrie 2018, oficiul consular de la Manchester primește și procesează cererile de servicii, asistență și protecție consulară formulate de cetățenii români din circumscripția consulară formată din următoarele regiuni: Yorkshire, Humber, Nord -Vestul Angliei (Greater Manchester, Cheshire, Cumbria, Lancashire, Merseyside), Nord-Estul Angliei (Northumberland, Tyne and Wear, Durham, North Yorkshire), East Midlands (Derbyshire, Leicestershire, Lincolnshire, Nottinghamshire, Northamptonshire, Rutland) și parte din regiunea West Midlands – comitatul West Midlands, inclusiv Birmingham, Coventry, Wolverhampton,  Dudley, Sandwell, Solihull și Walsall.

În Marea Britanie sunt circa 400.000 de români

Adresa Consulatului General al României la Manchester este: 9 Cooper Street, Manchester, M2 2FW.

Oficialii MAE au arătat că acest demers face parte din strategia de reformă consulară a Ministerului Afacerilor Externe de extindere și modernizare a rețelei consulare a României, care include și reamenajarea sediilor oficiilor și secțiilor consulare existente, în beneficiul cetățenilor români din străinătate solicitanți de servicii, asistență și protecție consulară. În curând va fi deschis și un consulat la Stuttgart, a anunțat MAE printr-un comunicat de presă.

În Marea Britanie, România mai are un consulat general la Edinburgh, dar și alte cinci consulate onorifice la Leeds, Morpeth, Inverness, Liverpoll și Bristol. Pe teritoriu britanic sunt circa 400 de mii de români, potrivit datelor oficiale. Neoficial, sunt mai mulți. În anul 2017 s-au înregistrat cele mai ridicate valori din istoria relațiilor comerciale dintre România și Marea Britanie, atât din punct de vedere al exporturilor românești, cât și al volumului schimburilor comerciale bilaterale: peste 4 miliarde Euro.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Amnistia și grațierea ar putea fi date până la 15 ianuarie 2019
Marian Oprișan a cerut în timpul reuniunii Consiliul Național al PSD ca până la 15 ...