Ce pensie vom avea de la Pilonul II după 30 de ani de cotizație?

Andrei Marcu Principal SOCIAL

Un român cu salariu mediu contribuie 30 de ani la Pilonul II și va primi o pensie lunară de mai puțin de 50 de euro.Deja au trecut 10. Conform legii, de anul acesta 3,75% din CAS se virează la Pilonul ll. Înainte, procentul era de 5%.

Valoarea medie a unui cont de Pilonul II este, la data de 31 decembrie 2017, după 10 ani de cotizare, de 5.747 de lei. Menținerea ritmului de economisire ar face ca valoarea medie a unui cont să fie, după 30 de ani de activitate, de 17.241 de lei, spun specialiști din Ministerul Muncii consultați de Newstandard.ro.

Dacă luăm în calcul speranța medie de viață din România, de 75 de ani, rezultă că suma se împarte la 120 de luni (durata medie de viață după ieșirea la pensie). Fără a mai lua în calcul comisioanele, rezultă că un român va primi, în medie, la pensie, suma de 143 de lei, de la Pilonul II.

Valoarea este cam mică, în condițiile în care, în prezent, pensia minimă în România este de 640 de lei și se preconizează ca aceasta să ajungă la 800 de lei în anul 2020.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
MOȚIUNEA DE CENZURĂ A CĂZUT / Șerban Nicolae: “Au dus gloaba la târg ca să o facă de râs”
Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” nu a trecut de votul ...