Mărturiile unui procuror despre cum SRI dirija anchetele penale şi cum proteja unii oameni politici

Andrei Marcu INVESTIGAȚII POLITIC Principal
Transmite:

Fostul procuror Max Bălăşescu continuă seria de dezvăluiri pe blogul Inițiativei Romania 3.0 despre cum SRI l-a lăsat fără certificatul ORNIS (necesar oricărui magistrat care lucrează cu documente secrete), asta după ce a afirmat public în 2008 că un primar a avut legături cu lumea interlopilor.

Într-un desant operativ cu poliţişti judiciarişti urmărea legăturile lui Liviu Negoiţă, primar al sectorului 3 din partea PDL şi a lui Răzvan Murgeanu, viceprimar al Capitalei cu mai mulţi infractori de drept comun.

Fostul procuror Max Bălăşescu mărturiseşte că un fost ofiţer SRI a intervenit pentru un fost preşedinte de bancă. Augustin Lazăr i-a luat dosarul

În pline audieri a 70-80 de ani şi sub presiunea timpului (avea 48 de ore de obţinere a mandatelor de arestare), a fost chemat la Parchetul General unde i s-a comunicat că procurorul şef Laura Codruţa Kovesi îi solicită întreg dosarul. “Păi am 300 de dosare” – a spus el. S-a dus fără probatoriul administrat în mai multe luni de zile. Nu a dorit să-şi ofere munca pe tavă superiorilor.

Ajuns la Curtea de Apel i s-a respins cererea de arestare a celor urmăriţi. La scurt timp a fost anunţat că la cererea SRI i s-a retras certificatul ORNIS şi că e obligat să predea înregistrările grefierului. Între timp a ascultat o parte din convorbiri.

Şi-a pierdut jobul după ce Traian Băsescu, preşedinte în funcţie,  a afirmat că s-a săturat de „ procurori James Bond care se întâlnesc pe la colțuri cu conul Alecu” (referindu-se la jurnalistul de investigaţie Alecu Racoviceanu).

Negoiţă şi Murgeanu nu au mai ajuns la puşcărie. Recent, Max Bălăşescu a aflat că din cauza investigaţiilor sale Liviu Negoiţă nu a mai ajuns prim ministru. “Aşa, a fost chemat Emil Boc.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Eugen Teodorovici a explicat de ce l-a schimbat pe şeful ANAF: “Era om de sistem”
Prezent în emisiunea “Subiectiv,” de la Antena 3, ministrul finanţelor publice Eugen Teodorovici a prezentat ...