Sebastien Kurtz reduce alocaţia copiilor/ Protestul autorităţilor române

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

Părinţii români care lucrează în Austria nu vor mai primi de la 1 ianuarie 2018 alocaţia de 160 de euro pentru copiii rămaşi în ţară. Acest lucru a nemulţumit reprezentanţii guvernului care în repetate rânduri au purtat negocieri cu factorii responsabili din Austria.

Vineri, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a anunţat printr-un comunicat că “tratează cu prioritate situaţia cetăţenilor români care sunt afectaţi de decizia guvernului austriac”.

Ministrul Natalia-Elena Intotero a purtat mai multe discuţii cu autorităţi centrale şi locale din statele europene, inclusiv Austria. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a insistat, cu fiecare ocazie, la fiecare întrevedere cu oficialii din statele UE, asupra necesităţii ca românii să fie cât mai bine integraţi şi să aibă aceleaşi drepturi şi obligaţii ca cetăţenii din ţările de reşedinţă. Demnitarul a solicitat, în acest sens, sprijinul autorităţilor centrale şi locale din statele membre, se mai spune în comunicatul ministerului.

În 2015 Klaus Iohannis a fost de acord cu demersul autorităţilor austriece, potrivit Flux 24, dar fără să comunice acest lucru publicului, vorbind doar despre nevoia de acomodare şi de integrare a copiilor în ţările în care lucrează părinţii.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Maria Grapini va sesiza Comisia Europeană în legătură cu reducerea alocaţiilor copiilor lucrătorilor români din Austria
Europarlamentarul umanist Maria Grapini va depune, luni, 7 ianuarie 2019, o nouă interpelare a Comisiei ...