INVEST ROMANIA / Investiţii străine de 4,55 miliarde de euro anul 2018

Cosmin Ionescu INTERNATIONAL Principal

Dacă în primele zece luni ale anului 2018 rata investiţiilor străine a fost de 4,55 miliarde de euro, cu o creştere de 8% faţă de anul precedent, în primele luni ale anului 2019, potrivit Paulei Pîrvulescu, secretar de stat în cadrul Agenţiei InvestRomania, rata va fi de circa 2,5 miliarde de euro, cu investitori atraşi mai ales din zona non-UE.

În condiţiile în care salariul minim pe economie a crescut şi s-au înregistrat aproape 100.000 de locuri de muncă în plus faţă de anul precedent, totuşi mai există un deficit de forţă de muncă, potrivit sursei citate.

Anul 2019 va înregistra, conform predicţiilor specialiştilor, o cifră record a angajaţilor: 5 milioane de oameni, cu contracte de muncă în economia românească.

Conform unui studiu al „Ziarului financiar”, angajatul român are din ce în ce mai multe pretenţii financiare, dând exemplul unui investitor local din Timişoara, din aria serviciilor în turism, care a mărturisit că nu prea găseşte personal pentru servirea meselor. “Chelnerii preferă să lucreze doar în weekend când pot câştiga 1.000 de lei,” potrivit sursei citate.

România va beneficia de proiecte de investiţii în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, care ar urma să creeze 24.000 de noi locuri de muncă, potrivit estimărilor InvestRomania, agenţia din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat care promovează România ca destinaţie de investiţii şi atrage investitorii străini.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Părinţii care economisesc bani pentru copii beneficiază de o primă de la stat în valoare de 600 de lei
Guvernul a lansat de la 1 ianuarie 2019 programul „gROwth – Contul individual de economii ...