Guvernul cumpără 20 de trenuri electrice, o singură firmă din România produce așa ceva

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Autoritatea pentru Reformă Feroviară va lansa prima licitaţie pentru achiziţia de rame electrice noi. 20 vor fi vor fi achiziţionate în prima etapă. Valoarea acestora fiind estimată la 120 milioane euro. Banii vin din fonduri europene. Noile rame (sau automotoare, așa cum mai sunt ele cunoscute) trebuie să atingă 160 km/h și aibă cel puțin 190 de locuri pe scaune.

Atribuirea se va face în funcție de raportul calitate-preț, oferta tehnică având o pondere de 51% iar oferta financiară, 49%. Anunțul de participare ar urma să fie publicat pe 28 ianuarie iar procedurile de atribuire a contractului ar urma să înceapă luna viitoare.

Noile motoare vor fi pentru serviciul comercial

Potrivit informațiilor anunțului postat în SICAP, noile rame electrice regionale, botezate RE-R, vor fi utilizate pentru serviciul comercial, pe liniile electrificate de pe rețeaua feroviară românească, alimentate de la linia de contact de 25 kV, 50 Hz și vor circula pe calea ferată cu ecartament normal de 1435 mm.

România beneficiază de 250 de milioane de euro pentru achiziția de material rulant prin Pogramul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. După licitația pentru rame electrice, vor urma achiziții și pentru alte categorii.

Hyperion-ul românesc are doar 176 de locuri

În prezent, o singură firmă din România produce rame electrice de pasageri, mai precis Softronic Craiova, o companie apărută din cenușa Electroputere. Este vorba de modelul Hyperion, care a fost produs până acum în două exemplare și care sunt operate de producător, prin compania feroviară Softrans, pe rute între Craiova, București, Constanța, Brașov. Trenurile Hyperion au o viteză maximă de 160 km/h dar potrivit paginii firmei, are doar 176 de locuri pe scaune.

Locomotivele Transmontana, urmaşele celor electrice cumpărate de la suedezi în anii ’60

În prezent, Softronic are un contract cu Green Cargo, compania feroviară de marfă de stat din Suedia, pentru locomotive de mare putere, în special pentru tractarea trenurile cu oțel. Locomotivele Transmontana, vândute suedezilor, sunt urmașe ale celor electrice pe care CFR le-a cumpărat din statul nordic în anii ’60.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sufletul descoperitorului celei mai mari cetăţi preistorice din Europa s-a ridicat la cer
Ar fi putut fi un Hadrian Daicoviciu, dacă nu un Vasile Pârvan. Nu a avut ...