Primarul din Gdansk, ucis ca răzbunare împotriva partidului din care făcea parte

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Pawel Adamowicz, primar în Gdansk de 20 de ani – proaspăt reales pentru un nou mandat – și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat duminică seară în timpul unui concert caritabil ce avea loc în oraș. Edilul era pe scenă alături de alte persoane când de undeva din culise a apărut un bărbat care s-a năpustit asupra lui cu un cuțit. Primarul, în vârstă de 53 de ani, a căzut imediat. Agresorul, un tânăr de 27 de ani, care mai avusese probleme cu legea, s-a întors către mulțime și a fluturat mâinile în aer, fără să dea drumul cuțitului însângerat, de parcă era mândru de ce tocmai realizase.

Agresorul s-a răzbunat pe fostul partid de guvernământ

Atacatorul a strigat în gura mare că Pawel Adamowicz a plătit cu viața deoarece a stat pe nedrept cinci ani la închisoare. Bărbatul a susținut că a fost condamnat și torturat după gratii de partidul Platforma Civică, fosta formațiunie de guvernământ, actualmente de opoziție, din care făcea parte edilul din Gdansk și care a fost condusă 11 ani de către Donald Tusk. Deci Pawel Adamowicz a plătit cu viața pentru o presupusă nedreptate pusă în cârca partidului din care face parte.

Primarul a murit după cinci ore de la operaţie

Primarul nu a murit pe loc, ci la un spital din Gdansk, unde medicii au făcut eforturi uriașe ca să-l salveze. Pawel Adamowicz a ajuns pe masa de operație cu răni la nivelul inimii, diafragmei și abdomenului. Intervenție chirurgicală a durat 5 ore, timp în care doctorii au folosit aproape 20 de litri de sânge pentru transfuzii. Edilul din Gdansk a plecat în viață de pe masa de operație, dar în stare critică. După câteva ore, medicii au anunțat că și-a dat ultima suflare, în ciuda eforturilor depuse.

Pawel Adamowicz era cunoscut pentru viziunile sale liberal-progresiste și ca un adversar al actualului partid de guvernământ, Lege și Justiție (PiS). Întreaga clasă politică poloneză a fost unită de durerea provocată de acest asasinat. Premierul Mateusz Morawiecki a spus că această crimă este o “tragedie uriașă” pentru țară. De asemenea, în toată țara vor fi organizat marșuri împotriva violenței. Ca o ironie a sorții, evenimentul caritabil la care participa Pawel Adamowicz era menit să strângă fonduri pentru aparatură medicală necesară spitalelor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Premierul României va merge în plenul Parlamentului European pentru a prezenta obiectivele președinției române a Consiliului UE
Premierul României, Victoria Dăncilă, va prezenta pe 15 ianuarie, în fața plenului Parlamentului European reunit ...