Blocada procurorilor din CSM demonstrează civililor că statul nevăzut e încă la butoane

Marius Ghilezan OPINIE Principal

E bine că Secţia pentru procurori din cadrul CSM a respins cererea Adinei Florea de încuviinţare a arestării lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu, astfel civilii îşi dau seama că ofiţerii încă mai sunt la butoanele justiţiei.

Astăzi aceeaşi Secţie pentru procurori a CSM discută cererea DNA privind revocarea din funcţia de procuror a fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, cercetat pentru mai multe infracţiuni. De asemenea, intermiarul şef al DNA, Călin Nistor, a solicitat încetarea activităţii în cadrul DNA Ploieşti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu şi Elena Cerasela Răileanu.

DNA Ploieşti era “Unitatea de elită,” locul în care Laura Codruţa Kovesi îşi făcea mendrele.

Blocada organizată de procurori în apărarea penalilor săi colegi, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, arată o maximă teamă a celor mai bine plătiţi funcţionari ai statului că Onea şi Negulescu încep “să scoată din casă.”

Încă o demonstraţie de forţă a sistemului care arată stăpânilor că “Gică de la cooperaţia Ochiul şi timpanul” se face că lucrează.

Nu mai e mult şi se vor mai preda unii dintre ei. Avalanşa e pornită. Cine să-i ţină piept?

E bună rezistenţa procurorilor pe termen lung, chiar dacă pe termen scurt pare un succes al umbrelor.

„Adevărul vă va elibera!” scrie nu numai în Biblie.

Cei doi procurori, vârfurile de lance ale sistemului, fi-vor puricaţi la bani mărunţi. Şi alte instituţii ar trebui să le ia urma. Până la urmă vor scuipa tot ca să – şi scape pielea. Ei ştiu la fel de bine ca noi că niciun şef al SRI Prahova nu a scăpat de Beciul Domnesc.

Adevărul îi va elibera?

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Viorica Dăncilă a vorbit la Bruxelles despre “coeziunea, ca valoare europeană”
Viorica Dăncilă a prezentat în forul Parlamentului European viziunea Președinției României asupra proiectului European, conturat ...