DECIZIE ISTORICĂ / Protocoalele SRI-PG, declarate neconstituţionale de către CCR

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

 

CCR a găsit neconstituțional protocolul dintre Parchetul general și SRI din 2009 și parțial neconstituțional cel din 2016. Decizia a fost luată cu scorul de 6-3. Livia Stanciu, Daniel Morar și Ștefan Minea au votat, fireşte, împotrivă.

Prin Decizia Curţii, instanţele de judecată sunt invitate să aprecieze dacă probele instrumentate de către ofiţerii SRI au dus la condamnări ale inculpaţilor. Practic, se deschide calea recursurilor în anulare. SRI a acţionat ca organ de anchetă penală, ceea ce e împotriva legii sale de organizare.

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean susţine că leguitorul ar trebui să intervină, altfel fiecare judecător va face cum crede de cuviinţă.

“Ar trebui dată o decizie, o ordonanță, o hotărâre fie de guvern, fie prin Parlament ca să stabilească ce se întâmplă în urma deciziei CCR, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnați în baza unor protocoale ilegale, neconstituționale și unice într-o țară democratică”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
THERESA MAY : „Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie”
Într-un mesaj adresat Camerei Comunelor, înainte de votarea Moţiunii de cenzură, premierul britanic Theresa May ...