Brussels Expres: Comisia Europeană trebuie să țină seama de existența protocoalelor care subminează independența justiției

Andrei Marcu POLITIC Principal

Există o reticență la Bruxelles pentru a aborda problema protocoalelor, deși s-a discutat mult dacă România este în stare sau nu să dețină președinția Consiliului European, se spune în articolul „Comisia Europeană trebuie să se confrunte cu realitatea în urma pronunțării de către Curtea Europeană asupra Protocoalelor”, apărut în “Brussels Expres” sub semnătura lui Jacobytes.

Însăși existența Protocoalelor – mai scrie jurnalul online bruxellez, subminează independența judiciară și separarea puterilor. « Rețeaua de protocoale cuprinde acorduri secrete și ilegale între SRI și alte instituții, inclusiv Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară și Înalta Curte de Casație și Justiție. Implicațiile practice ale acestor protocoale sunt clare și pot fi vizibile. Aproape două treimi dintre judecătorii români au fost anchetați de către Direcția Anticorupție (DNA) în ultimii patru ani. Aceste cazuri rămân deschise și în curs de desfășurare, ceea ce înseamnă că DNA și partenerii lor din serviciile de informații au o influență neconstituțională asupra instanțelor românești, lucru pe care Comisia Europeană nu a reușit să o facă în raportul MCV » – mai scrie comentatorul belgian.

Comentariul mai amintește că românii au amintiri vii despre epoca de represiune din timpul lui Ceaușescu și de puterea terifiantă a fostei Securități. Autorul mai amintește că serviciilor secrete le-a fost interzis după 1990 să mai aibă vreun rol în justiție, fiindu-i interzis SRI-ului prin lege să facă cercetări penale.

Bruxellesul trebuie să țină seama că în România mai există mii de victime care sunt întemnițate cu probe administrate din protocoale. Acestea supremația legii în România, concluzionează autorul.

Brussels Expres este o platformă online care se ocupă de evenimentele din capitala Belgiei și zonele învecinate. Conform propriilor declarații de pe site, asigură „voce” ideilor și opiniilor despre regiune și oraș, evidențiind avantajele și dezavantajele regiunii și a celor 19 comune, precum și neajunsurile și inconvenientele capitalei belgiene. O dată pe an are o ediție în print care se distribuie în 25.000-30.000 de exemplare.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dacian Cioloș se lepădă de cei trei fondatori, acuzați de legături cu Securitatea
Vădit marcat de ultimele informații de presă, Dacian Cioloș a simțit nevoia să iasă în ...