Dacian Ciolos NU a fost LEGAL ales în funcția de președinte al PLUS

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Tânărul jurist Răzvan Brătianu a sesizat că alegerea lui Dacian Cioloş s-a făcut fără ca delegaţii la Adunarea Naţională să fii fost aleşi prin vot secret aşa cum prevede Legea 14/2013, legea de organizare a partidelor.
“Concret, am răsfoit statutul PLUS unde găsim la art. 28 „Consiliul Național stabilește normele de reprezentare a membrilor Partidului în cadrul Convenției Naționale, precum și procedura de desemnare a reprezentanților în cadrul Convenției Naționale, în condițiile prevăzute de Regulamentul Intern.” Doar că există și o legislație unde scrie destul e clar că „Pentru partidele care optează pentru organizații atât la nivel național, cât și la nivel local, delegații la adunare sunt aleși de organizațiile teritoriale, prin vot secret.” (art. 14, alin. 2, Lege 14/2003). Ceea ce scrie în Regulamentul Intern al PLUS nu știu, nu-mi pasă și oricum procedurile trebuiau trecute în statut; însă faptul că delegații nu au fost aleși prin vot secret, știu sigur … iar întrebându-i … puteți afla și voi.
Așteptăm acum să vedem ce o să zică Tribunalul București, pentru că în 30 de zile cei de la PLUS au obligația de a depune documentația privind desfășurarea Convenției Naționale. Sunt curios dacă se va ajunge chiar și la situația în care Ministerul Public va solicita Tribunalului București încetarea activitătii partidului politic și radierea acestuia din Registrul partidelor politice,” mai scrie tânărul jurist.

În statutul publicat de pagina +PLUS scrie că membrii sunt consultaţi printr-o platformă internă de comunicare, ceea ce nu este prevăzută în lege.

Cioloş, la fel ca Nicolae Ceauşescu,  ales cu 99% din voturi

La Convenţia Naţională au participat sâmbătă, chiar de ziua lui Nicolae Ceauşescu, aproape 2000 de delegaţi. Dacian Cioloş nu a avut niciun candidat. La fel ca predecesorul lider întru ideologie, Cioloş a fost ales cu 99% în funcţia de preşedinte.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere din activele Fondurilor de pensii private obligatorii: 63,77%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 47,6 miliarde de lei, la ...