Renault Clio, noua generație: Dragă, am micșorat un Megane! (foto+video)

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC

Designul noului Clio, inspirat din cel al fraților mai mari

Renault a dezvăluit public a cincea generație a Clio, probabil cea mai importantă mașină a sa. Imediat, se remarcă noul bot al automobilului, cu luminile de zi în formă de bumerang. Acest element de design și-a făcut debutul pe nava-amiral al francezilor, sedanul Talisman, în 2015. În scurt, a fost preluat de compacta Megane și de SUV-ul Koleos.

Noul Clio – evoluție la exterior, revoluție la interior

Noul Clio a păstrat, în mare, proporțiile și liniile generației precedente, foarte lăudate de specialiști deoarece dădeau mașinii mult dinamism.  Noul vehicul este mai scurt cu 14 milimetri și mai scund cu 30 de milimetri, pentru aerodinamică și estetică mai bune. Totuși, Renault susține că spațiul interior este mai mare decât la generația precedentă. Noua mașină a păstrat de la predecesoarea sa și clanțele pentru ușile din spate, ascunse în rama geamului. Acest artificiu dă impresia că automobilul este un coupe cu 3 portiere.

Ceasurile de bord, înlocuite cu un ecran digital

Dacă la exterior vorbim mai mult de o evoluție de la generație la alta, la interior avem parte de o adevărată revoluție franceză. La nivelui panoului de bord s-a renunțat la tradiționalele cadrane cu ace. În loc, și-a făcut apariția un ecran digital, care poate fi personalizat de șofer și care poate arăta chiar și harta sistemului de navigație.

 

Cadranul digital vine în două variante, de 7 și 10 inchi, în funcție de varianta de echipare. Pe consola centrală regăsim un ecran de 9,3 inchi pentru sistemul multimedia, cel mai mare montat vreodată într-un Renault. Acestea sunt cele mai mari display-uri din categorie, a afirmat compania franceză.

Comenzile pentru sistemul de climatizare este cunoscut celor familiarizați cu gama Dacia. Sunt aceleași butoane și rotițe cu display integrat care au debutat în grupul Renault pe noua Dacia Duster. Și maneta schimbătorului de viteze, la versiunile care au cutie manuală, este luată de la SUV-ul românesc lansat în 2017.

Renault a pus accentul pe calitatea percepută a interiorului

Inginerii Renault au spus că designul interior pune accentul pe calitatea percepută și pe ergonomie. Bordul, panourile de uși și consola centrală au fost acoperite cu un material moale. De asemenea, scaunele sunt mai mari și mai profilate, ca la modele mai mari și mai scumpe. De asemenea, clienții pot alege dintre 8 scheme diferite de interior, astfel încât să își poată personaliza mașina.

Pe lângă variantele obișnuit de Clio, Renault a prezentat și varianta sportivă, numită acum R.S. Line (GT Line până acum), dar și varianta de lux, Initiale Paris. Deocamdată , producătorul francez nu a dat detalii despre motorizările noii mașini. Toate detaliile despre generația a cincea a Clio vor fi dezvăluite în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie.

Clio, cel mai bine vândut model Renault

Renault Clio este cea mai bine vândută mașină a producătorului francez și cea mai bine vândută din segmentul B. De asemenea, în clasamentul vânzărilor din Franța este pe primul loc, iar la nivel european este pe locul doi.

Lansarea unui nou Clio anunță și posibile înnoiri în gama Dacia. Precedenta generație a subcompactei franceze a fost desenată în paralel cu actuala generație de Dacia Logan de către șeful de design de la Renault, Laurens van der Acker. Ambele mașini au fost lansate în 2012 și împart aceeași platformă tehnică, așa că nu este greu de imaginat că un nou vehicul pentru Mioveni este și el în lucru.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Bilete internaționale de tren, direct de pe pagina CFR Călători
Bilete pentru trenuri internaționale, disponibile online Biletele internaționale de tren vor putea fi cumpărate online, ...