Trei hypermarket-uri, amendate de Consiliul Concurenței pentru fixarea prețurilor

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Consiliul Concurenţei a anunţat că a amendat trei retaileri – Auchan, Carrefour şi Cora – şi patru furnizori cu 18,8 milioane de euro, în cadrul investigaţiei privind fixarea preţurilor.

„Consiliul Concurenţei a sancţionat şapte companii active pe piaţa comercializării produselor alimentare din România (3 retaileri şi 4 furnizori ai acestora) cu amenzi în valoare totală de 87,713 milioane de lei (18,8 milioane euro)”, se arată în comunicat.

După o investigație de mai mulți ani, Consiliul Concurenței a constatat că prețurile la raft nu erau stabilite pe criteriile cerere-ofertă, ci pe cea a înțelegerii dintre furnizori și hypermarket-uri, astfel încât consumatorii finali plateau mai mult.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel a Municipiului București în termen de 30 de zile.

În 2015, retailerii Metro, Real, Selgros, Mega Image şi furnizorii acestora au primit amenzi în valoare totală de aproximativ 35 milioane de euro pentru fixarea preţurilor, în perioada 2005-2009. Amenzile au fost încasate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Loading...

One Comment

  1. Ca să deconspiri o realitate cunoscută și de ultimul român, adică mafia din supermarketuri, arată ca o pregătire de scoatere de pe piața românească a acestora, și pregătirea terenului pentru alt lanț de hoți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum se minte poporul cu televizorul – mărturia unui jurnalist
Nota redacției | Următoarea poveste poate avea loc în orice televiziune din lume. Din păcate, ...