Alianţa 2020 USR-PLUS poate candida la europarlamentare, doar dacă Cioloş trece de tribunal

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

va trebui să se pronunțe în ceea ce privește validarea ori invalidarea Convenției Naționale a PLUS”, pe motiv că delegaţii la congresul de alegere a preşedintelui nu au fost votaţi cum prevede legea prin vot secret.

În weekend, USR a decis să participe împreună cu partidul lui Dacian Cioloş – PLUS pe o listă comună la alegerile europarlamentare, sub numele de Alianţa 2020 USR-PLUS.

Joc la mâna lui Iohannis sau a justiţiei selective

Astăzi ne aflăm în fața unui alt scenariu. “USR și PLUS s-au decis să participe împreună la alegerile europarlamentare, iar pentru asta se vor constitui într-o alianță politică. La fel ca la înființarea unui partid, documentația trebuie depusă la Tribunalul București, în conformitate cu Capitolul V din Legea Nr. 14/2003, actualizată. Protocolul de asociere trebuie să fie semnat de conducerile executive ale partidelor. Mai mult, în mod firesc cele două conduceri executive ale celor două partide trebuie să semneze listele comune de candidați.

Așadar, USR+ se va apuca să strângă semnăturile necesare participării la alegerile europarlamentare. Între timp Tribunalul București va trebui să se pronunțe în ceea ce privește validarea ori invalidarea Convenției Naționale a PLUS. În ipoteza în care Convenția Națională a PLUS va fi invalidată, protocolul de asociere dintre cele două partide ar trebui să fie declarat nul-pentru că una din conducerile executive ale unuia dintre partide nu există. Chiar și în ipoteza în care Convenția Națională a PLUS va fi invalidată, iar protocolul de asociere va rămâne valid, tot va exista o problemă la depunerea listelor-pentru că acestea trebuiesc semnate de cele două conduceri executive.

Este limpede acum că USR și PLUS sunt dependente de decizia Tribunalului București și sunt la mâna unor „factori de influență”. Cui servește această orchestrare? Va fi monedă de negociere pentru președintele Iohannis?” se întreabă Brătianu.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
TEODOROVICI, “OMUL CU ŞTAMPILA” / Primul buget naţional, bazat pe proiecte
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, că proiectul de buget va fi ...