Americanii din zona Marilor Lacuri s-au temut de gazele de şist. Acum autorităţile le cer să facă economie la gaz

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Vortexul a coborât din nordul Americii spre New York. În Michigan şi Minnesota un fel de Bistriţa şi Neamţ, ale SUA, locuri unde se agaţă harta-n cui, s-au înregistrat o serie de fenomene naturale rare. Pământul s-a zguduit.  În Milwakee au fost joi -31 de grade. Câteva crio-seisme au speriat lumea. Aceste întâmplări rale se întâmplă când apa îngheaţă în sol. Crapă pământul.

Recent autorităţile locale au cerut locuitorilor din marile oraşe să reducă temperatura din case la 18 grade pentru că rezervele de gaze s-au împuţinat foarte mult.

John Stewart, un amic dintr-un orăşel de la marginea marilor lacuri, îmi spune că simte cum crapă pietrele. “Şi nu-i loc de un whiskyşor” – întreb. Zice că e din cultul adventist al lui 5 a’clock.

 

Diviziile de rezistenţi au luat cu asalt docurile cu nisipurile din fracturări

 

Cetăţenii din Winona îşi mai amintesc protestele anti-gaze de şist, când diviziile de rezistenţi au luat cu asalt docurile prin care se transportau nisipul din fracturarea solului.

Michigan şi Minnesota nu au gaze de şist. Pentru că populaţia s-a temut de provocarea cutremurelor. Iată că au venit şi fără fracturări de sol.

Clima din zona marilor lacuri e spectaculoasă. Părintele George spune că americanii nu fac ca la noi slujbe de evitare a potopului.

 

Iadul american ca iadul imaginat

 

În localitatea Hell s-a coborât iadul. Pocneau firele electrice de ziceai că sunt cineluri, povesteşte un muzician naturalizat în zonă.

Chicago, oraşul vânturilor, a înregistrat -17 grade, cea mai redusă temperatură din ultimii 150 de ani. În alte localităţi s-a bătut recordul.

Poate puţină lume mai ştie că primii ardeleni în căutarea miei de dolari au ajuns la începutul secolului trecut în zona făgăduinţei, plecând cu ambarcaţiuni care vindeau bilete de fericire, cum vând azi noii bişniţari biletele de papagali.

Florin Stănică, prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole din Bucureşti, a parcurs aproape 400 de km într-un weekend pentru a ajunge în comuna Pui din Alba în căutarea unui banan american, aclimatizat în urmă cu un secol.

Cărţile scriau că un oarecare părinte Sârb a adus unul din America după 1920. Spre fericirea profesorului arborele tronează şi acum. Localnicii îi zic babul.

La noi nu-s gaze de şist, doar simple cutremure.

În fotografie Lacul Michigan, complet îngheţat.
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
OMV deschide războiul gazelor. Guvernul prelungeşte acordul petrolier din Marea Neagră. SRS vrea să-i trimită acasă pe austrieci
Unul dintre oficialii OMV, Manfred Leitner, responsabil pe zona downstream, a declarat recent că “România ...