Soros SARE la gâtul liderilor UE: „Seamănă cu liderii sovietici”

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

George Soros se avântă în lupta pentru sufletul Europei, ca un adevărat cavaler progresist și globalist. Bâtrănul finanțist vede că visul său este aproape de final și încearcă un ultim atac. Vizați sunt atât conservatorii și naționaliștii, dar și actualul estabishment european. Primii, că se opun proiectului federalist. Cei din urmă, că au permis naționaliștilor să apară, prin slăbiciunea lor.

„Europa trebuie să se trezească, înainte să fie prea târziu. Dacă nu, va sfârși ca Uniunea Sovietică în 1991. Nici liderii, nici oamenii de rând, nu par să înțeleagă că trecem printr-un moment revoluționar, că numărul de posibilități este foarte mare ceea ce face rezultatul final extrem de incert. În viața mea lungă și plină de evenimente, am cunoscut multe perioade de ceee ce numesc dezechilibru radical. Trăim o astfel de perioadă astăzi” a scris George Soros în persoană într-un articol postat pe pagina Project Syndicate, un site pe care îl finanțează.

Alegerile europene din mai 2019, un moment de cotitură

Finanțistul de origine maghiară a identificat și „campionii” Europei pe care și-o dorește: Verzii din Germania. „Sunt singurul partid constant pro-European din țară și continuă să crească în sondaje”, scrie afaceristul de 89 de ani. Ca să vedem ce vrea Soros, trebuie să vedem ce promovează Verzii. Această formațiune susține progresismul, federalismul european (mascat sub sintagma „mai multă Europă”), imigrația, granițe deschide, diversitate, ideologia LGBT, ecologism militant, antinaționalism, etc. În alte cuvinte, un marxism verde. Nici nu e greu de imaginat, având în vedere că Verzii au pornit în anii 1980 ca o coaliție de diverși comuniști și marxiști din Germania de Vest.

George Soros a menționat și dușmanii visului său: Alternativa pentru Germania, Partidul Conservator britanic (pentru promovarea Brexit), Liga și Miscarea 5 Stele din Italia. Totuși, finanțistul recunoaște că aceste mișcări sunt pe val.„Următorul punct de cotitură va fi la alegerile europarlamentare din mai 2019. Forțele anti-europene vor avea un avantaj mare la urnele de vot. Sunt mai multe motive pentru acest lucru, printre care sistemul învechit de partide din cele mai multe țări europene, imposibilitatea practică a schimbării tratatelor, lipsa mijloacelor legale pentru disciplinarea statelor membre care încalcă principiile pe care a fost fondată Uniunea Europeană.”

Progresiștii stângiști – prietenii lui Soros. Naționaliștii și dreapta – dușmanii lui Soros

Finanțistul atât de detestat de conservatorii și naționaliștii din toată lumea este de părere că sistemul de partide reflectă clivaje de secol XIX și XX, precum conflictul dintre capital și muncă, dar că acum adevărate diferențe sunt între pro și anti Europa.

Apoi George Soros începe să atace punctual:

  • În Marea Britanie, liderii Conservatorilor și Laburiștilor s-au aliat să îndeplinească Brexitul, deși ieșirea din UE ar trebui anulată. 
  • În Italia, UE a greșit că a impus respectarea normelor în vigoare privind migrația, acordul de la Dublin, care prevede ca prima țară în care ajunge un migrant este responsabilă pentru el (n.red. Italia a avut foarte mult de suferit din cauza asta). Asta a dus electoratul pro-european și pro-imigrație al Italiei în brațele Ligii și Mișcării 5 Stele, anti-europene. 
  • În Germania, apariția și succesul AfD a eliminat motivul existenței alianței CDU-CSU. Această alianță, care a marcat Germania postbelică, avea sens cât timp nu era un partid mai la dreapta de CSU. 

Partidele europene sunt văzute foarte prost de George Soros:Măcar partidele naționale au ceva rădăcini în trecut, dar alianțele trans-europene sunt dictate doar de interesul liderilor de partide”.

PPE, detestat de Soros pentru că nu-l exclude pe Viktor Orban

O ură specială o rezervă pentru PPE, deoarece îi tolerează dușmanul de la Budapesta: „Partidul Popular European este cel mai rău. PPE este aproape complet fără principii, fapt demonstrat prin faptul că permite Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, să rămână membru doar ca să-și păstreze majoritatea și să controleze alocarea locurilor importante. Forțele anti-europene arată bine prin comparație. Măcar au principii, chiar dacă sunt odioase”

George Soros încheie într-o notă foarte pesimistă legată de viitorul visului său federalist: „Este dificil de imaginat cum partidele pro-europene pot ieși victorioase după alegerile din mai dacă ele nu pot pune interesele Europei înaintea propriilor interese. Cineva poate argumenta că UE trebuie păstrată ca să poată fi reinventată radical. Actualii lideri aduc aminte de Biroul Politic atunci când Uniunea Sovietică s-a prăbușit – continuă să dea decrete ca și cum ar fi încă relevante”.

Concluzia este simplă. George Soros are dreptate – alegerile din mai vor fi definitorii. Dacă viziunea voastră legată de viitorul UE este similară cu cea a finanțistului ungaro-american, votați cu partidele care îi plac lui. Adică cele stângiste și progresiste. Dacă vreți o altfel de UE decât vrea Soros, votați cu alții. Un lucru e clar: UE în forma actuală nu mai poate merge așa.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Președinția română a UE a SPART GHEAȚA în negocierile privind bugetul european
Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniul digital, a obținut acordul politic parțial provizoriu ...