TĂRICEANU taie în carne vie: “SRI trebuie să revină la matca strict constituţională”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

Ca efect al amendamentului Dragnea la legea bugetului, SRI a rămas cu mai puţin de 150 de milioane de lei. Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, cel care a avut telefoanele ascultate timp de aproape şapte ani, a spus că „este un semnal important pe care SRI trebuie să-l ia ca atare. Diminuarea bugetului nu este rezultatul unui capriciu, ci este rezultatul hipertrofierii acestei instituții și din punct de vedere al bugetului și al cheltuielilor care sunt suportate de contribuabili și din punct de vedere al efectivelor, ca să nu mai vorbesc de unele activități din trecut, care au ieșit din cadrul constituțional. În momentul de față, într-o discuție pe care am avut-o cu directorul SRI, a recunoscut și el că activitatea de supraveghere a telefoanelor nu are ce să caute în cadrul SRI. Ca și alte activități.”

Banii luaţi de la SRI au fost transferaţi la Ministerul Sănătăţii pentru programul de prevenire a diabetului juvenil.

Liviu Dragnea ar vrea să ia bani de la Servicii și să-i dea la Sănătate

Liderul ALDE susţine că SRI trebuie să facă o serie de eforturi de recalibrare, amintind că în ultimii cinci ani bugetul instituţiei s-a dublat.

Mai multe voci din majoritatea parlamentară susţin că legile siguranţei naţionale trebuie modificate în sensul aşezării instituţiilor pe un făgaş firesc.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alocaţia copiilor de peste 2 ani se va DUBLA
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, amendamentul liberalului Robert Sigartău la bugetul Ministerului Muncii ...