Cum să scapi de durerile cervicale şi lombare fără bisturiu? / NUCLEOPLASTIA, metodă mini-invazivă

Dragoș Nelersa ACTUALITATE Principal SOCIAL

A apărut şi în România un tratament mini-invaziv pentru cei care suferă de hernie de disc: NUCLEOPLASTIA.

Procedura constă într-o mică înţepătură, cu anestezie locală, totul desfăşurându-se în mai puţin de 30 de minute. Pacientul stă treaz, lungit pe burtă, timp în care medicul introduce un ac special prin piele, până la nivelul muşchiului afectat, ghidarea acului efectuându-se cu ajutorul angiografului.

„Prin acest ac, utilizând un dispozitiv de aspirare, se extrage o parte din materialul ce umple discul. Aceasta face ca presiunea în disc să scadă semnificativ, iar discul, treptat, în decurs de câteva săptămâni, să se retragă şi să nu mai apese pe nervul spinal”, explică medicul Rareş Nechifor.

„Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat și scăderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fără ca pacientul să sufere vreo incizie”, spune Dr. Mihail Dăncescu, șeful secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov.

Încadrată în categoria afecțiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifestă la nivelul discurilor aflate între vetrebrele coloanei și constituie una dintre cele mai serioase boli de natură neurologică, prin numărul mare de cazuri și prin intensitatea suferinței produse.

Pentru o lungă perioadă de timp, procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teamă și reticență, însă, odată cu apariția conceptului de chirurgie spinală minim-invazivă, aceste temeri au fost lăsate deoparte. Nucleoplastia este o astfel de procedură minim-invazivă, care se adresează în mod specific pacienților cu hernie de disc.

Nu la toată lumea a dat rezultate. Intervenţia mini-invazivă trebuie să fie ultima măsură după ce pacientul a încercat toate metodele de fizioterapie, kinetoterapie, tratament balnear. Preţul este în jur de 2000 de euro. Într-o serie de cazuri, operaţia nu a reuşit. Şi a fost nevoie de intervenţia clasică.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
The Economist: Nord Steam 2 este o capcană şi Germania a căzut în ea
Publicaţia The Economist a criticat profund Germania pentru susţinerea continuă a proiectului Nord Stream 2. ...