Timmermans a pupat unde până acum a scuipat: a lăudat PSD. Vezi ce a spus!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Frans Timmermans, unul dintre cei mai vocali critici ai guvernării de la București, a schimbat tonul. Firește, a fost vorba de interesul său personal. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene este candidatul socialiștilor europeni pentru șefia CE. Din această postură, nu poate aliena PSD, cel mai mare partid social-democrat din UE, și voturile sale. Socialistul olandez, care a stat trei ani ca diplomat la Moscova, a lăudat performanța economică a coaliției de guvernare de la București.

Timmermans a lădat PSD pentru creșterea pensiilor și salariilor

„În ultimii ani, multe dintre guvernele noastre din Uniunea Europeană, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, au crescut pensiile, au crescut salariile, au crescut salariul minim. Asta facem noi când suntem la guvernare. Facem asta în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania și în toate locurile unde avem influență. Dacă social-democrația prezintă un viitor mai bun, oamenii vor aprecia asta” a spus Frans Timmermans la congresul PES de la Madrid.

România, comparată cu Suedia și Spania

Totuși, nu au fost numai laude. Candidatul socialiștilor europeni pentru funcția ocupată acum de Jean Claude Juncker și-a adus aminte și de vechile critici la adresa României.

„Dacă suntem partidul care își promovează valorile, dacă suntem partidul care îi critică pe alții atunci când amenință statul de drept, când limitează libertatea presei, când pun justiția sub control, când opresc lupta împotriva corupției, ar trebui să vorbim clar când vedem asemenea probleme în propria noastră familie. Este datoria noastră. Nu putem evita această discuție. Acesta este mesajul care a fost transmis clar de către noi trei – Serghei (Stanișev, președintele PES), Udo (Bullmann, liderul grupului S&D din PE) și cu mine – lui Liviu Dragnea, când ne-am întâlnit. I-am spus „Liviu, dacă vrei să faci parte din această familie, valorile fundamentale trebuie respectate”. Iar Liviu a spus că asta va face. Vom avea o discuție despre aceste lucruri în următoarele zile și săptămâni, dar nu putem face compromisuri. Este o linie roșie pentru mișcarea noastră, este o linie roșie pentru Europa.”

Timmermans: România este o societate energică, deschisă, cu presă liberă

Totuși, Frans Timmermans a dat România ca exemplu pozitiv, în timp ce Ungaria a fost demonizată. Firește, tot din rațiuni electorale. Viktor Orban și Fidesz sunt parte a marelui dușman, PPE.

„Am văzut că România a devenit o societate energică, deschisă, o societate unde lupta împotriva corupției a avut un mare succes în ultimii ani, o societate unde avem presă liberă, o societate în care justiția acționează independent. Aceste lucruri nu trebuie schimbate, nu putem să mergem înapoi. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă dai înapoi. În Ungaria, un singur om a înlănțuit toată populația de fricile ei. De aceea, nu văd speranța, nu văd Europa, nu văd că trăim împreună, cred că sunt singuri. Cred că au inamici oriunde. „

O eventuală plecare a PSD din partidul socialist european ar fi un dezastru pentru PES. Formațiunea va pierde oricum multe voturi la alegerile europarlamtare din mai și va suferi din cauza Brexitului, care va duce la plecarea laburiștilor britanici din PE. Dacă PSD va da curs invitației lui Matteo Salvini de a se alătura familiei naționaliste și conservatoare, PES riscă să devină o umbră a ceea ce a fost până acum.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
A renuntat la muzica si la politica, iar acum e pilot la o mare companie aeriana si multi romani au zburat cu el
Mihai Sturzu, fostul membru al trupei Hi-Q, s-a reprofilat. Artistul a renuntat atat la muzica, cat si la politica si a facut o schimbare ...