Viorica Dăncilă, interesată de soarta românilor din Spania! Vezi cu cine a vorbit!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut pe 23 februarie 2019, o întrevedere cu Pedro Sanchez, prim-ministrul Regatului Spaniei. Discuțiile au avut loc în marja reuniunii Partidului Socialiștilor Europeni (PES), de la Madrid.
Cei doi oficiali și-au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală excelentă, confirmată de Parteneriatul Strategic, precum şi pentru dinamica deosebită a dialogului bilateral sectorial, în perspectiva intensificării dialogului politic la nivel guvernamental.

Premierii României și Spaniei, discuții despre românii de pe tărâm spaniol

O atenție deosebită a fost acordată diversificării relațiilor economice, valoarea schimburilor comerciale româno-spaniole în 2018 atingând o valoare record. Prim-ministrul român a reafirmat interesul pentru atragerea investițiilor spaniole în România pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din țara noastră, dar și pentru a se implica în sectoarele auto, alimentar, farmaceutic, agricol și IT&C.

Ambii demnitari au salutat concretizarea unora dintre cele mai importante proiecte de cooperare bilaterală convenite în timpul vizitei oficiale la Madrid a premierului român (5-6 septembrie 2018), respectiv organizarea unui Forum de Afaceri și Investiții România-Spania, precum și a unei misiuni economice românești la Madrid. Ambele evenimente sunt preconizate a avea loc la Madrid, la 13 martie 2019, și vor oferi ample oportunități de întâlniri directe între companiile românești și cele spaniole.

Românii, cea mai mare comunitate de străini din Spania

Referindu-se la comunitatea românească din Spania, cea mai mare comunitate de străini din Peninsula Iberică și a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, prim-ministrul Dăncilă a mulțumit pentru sprijinul exemplar pe care autoritățile spaniole îl acordă în procesul de integrare și a salutat strânsa cooperare bilaterală în domeniile afaceri interne și muncă, esențiale pentru funcționalitatea mobilității forței de muncă.

De asemenea, a fost evocată cooperarea în plan european, România și Spania având viziuni apropiate în dosare importante precum viitorul Uniunii Europene, Cadrul Financiar Multianual post-2020, politica de coeziune, piața internă, politica industrială, cooperarea în domeniul justiției și afacerilor interne, Politica Europeană de Vecinătate, extinderea UE, PESCO. Activitatea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în primele luni ale mandatului s-a aflat, de asemenea, printre temele abordate în cursul întrevederii.

Biserica Ortodoxă, inima diasporei românești din Spania

Aproape un milion de români locuiesc în prezent în Spania, fiind a doua cea mai mare comunitate din diaspora, după cea din Italia. De asemenea, românii sunt și cel mai mare grup de străini de pe teritoriul spaniol. Sunt o comunitate activă, puternică, bine integrată în mediul spaniol, care joacă un rol  deosebit de important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi reprezintă un important contributor la dezvoltarea economiei spaniole, dar şi a celei româneşti. Un rol central în comunitatea română din Spania îl joacă Biserica. În prezent, sunt constituite în Spania 121 de parohii ortodoxe, potrivit paginii Ambasadei României la Madrid.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Timmermans a pupat unde până acum a scuipat: a lăudat PSD. Vezi ce a spus!
Frans Timmermans, unul dintre cei mai vocali critici ai guvernării de la București, a schimbat ...