Peace means business! SUA a vândut 110 avioane în Vietnam – ÎNTR-O ZI! Prețul e URIAȘ

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Donald Trump a mers în Vietnam pentru o nouă rundă de discuții cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. Dar înainte de această întâlnire, s-a văzut cu gazdele, președintele și premierul vietnamezi. Fotografia a obligatorie de protocol a lui Donald Trump cu omologul său de la Hanoi a fost în fața unei statui a lui Ho Și Min. Acum două generații, era de neimaginat ca un președinte american să fie primit cu onoruri în Vietnam și să facă poză cu marele dușman, care a bătut SUA în războiul din junglă.

Vietnam a cumpărat avioane Boeing în valoare de 15,7 miliarde de dolari

Dar chiar asta vrea să arate liderul de la Casa Albă nord-coreenilor. Să toate animozitățile pot fi lăsate deoparte, deoarece merită. În timpul scurtei întrevederi, Donald Trump a băgat 15,7 miliarde de dolari doar în conturile Boeing. Gigantul american a vândut 110 avioane unor companii aeriene vietnameze. Bamboo Airways, care are abia un an de existență, a cumpărat 10 787-9 Dreamliner, starul gamei Boeing. VietJet, o companie low-cost PRIVATĂ, a semnat un contract pentru 100 de 737 MAX, cea mai nouă variantă. În plus, a mai parafat o înțelegere cu General Electric pentru mentenanța motoarelor avioanelor. Suma: 5,3 miliarde de dolari. În total, 21 de miliarde de dolari pentru companii americane într-o singură dimineață. Chiar dacă summitul cu Kim Jong-un merge prost, Donald Trump are motive să se întoarcă acasă bucuros.

SUA și Vietnam, dovada că păcea este profitabilă

Apropierea dintre Vietnam și SUA, cândva inimaginabilă, se datorează Chinei. Ambele state consideră Beijingul un rival politic și militar. Economia vietnameză este una dintre cele mai dinamice din Asia și a luat deja foarte multe locuri de muncă de la chinezi. În plus, Vietnam nu a uitat China pentru invazia din 1979, care a costat viețile a peste 120.000 de militari vietnamezi.

Vietnamul este un exemplu ideal pentru Coreea de Nord și prin prisma faptului că a rămas un stat comunist, dar s-a deschis lumii și prosperă din acest motiv. Kim Jong-un a vizitat câteva fabrici vietnameze, deținute de companii străine. Donald Trump speră că liderul de la Phenian a văzut că se poate și altfel. Elita urbană și de partid din Coreea de Nord a început să trăiască mai bine în ultimii ani. Dacă vor vedea că o deschidere este în avantajul lor, asta vor face.

Donald Trump și Kim Jong-un s-au mai întâlnit anul trecut în Singapore. Aceea a fost prima oară când un lider de la Washington și unul de la Phenian s-au văzut față în față. Discuțiile de atunci au avut ceva efect, deoarece nord-coreenii nu au mai testat nicio rachetă nucleară.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UE a ţinut să convingă Europa că ROMÂNIA rămâne un model de depolitizare a justiţiei
Uniunea Europeană, prin aranamentele dintre liderii grupurilor parlamentare, desemnează procurorul european șef în urma unor ...