Euractiv: „Regina” Europei e pe ducă iar „Prințul-Moștenitor” are probleme

Valentin Borcea Uncategorized

Mariajul politic dintre Angela Merkel și Emmanuel Macron stă pe ghimpi, la nici două luni de la semnarea tratatului de la Aachen, a notat EurActiv într-un articol. Publicația observat că, în ultimele săptămâni, gesturile de prietenie și dragoste dintre Franța și Germania s-au oprit brus.

Semne ale tensiunilor sunt apelurile pentru reformarea Europei, făcute de Macron și ignorate de Merkel, criticile franceze la adresa proiectului ruso-german Nord Stream 2 și refuzul președintelui francez de a se poza cu șefa guvernului german la conferința de securitate de la Munchen.

Iar problemele nu par să fie unele trecătoare, este de părere publicația specializată în afaceri europene. Germania și Franța au vederi diferite cu privire la chestiuni majore de politică europeană.

Merkel și Macron au probleme în cuplu

Parisul și Berlinul au ajuns la un acord de principiu față de bugetul Zonei Euro, care include și legarea plăților de reforme structurale, așa cum vor nemții. Dar ideea unui ministru al Zonei Euro a fost abandonată de mult. În plus, nu este clar dacă voința franco-germană va fi suficientă ca să spargă rezistența altor opt țări, mai ales a Olandei.

Germania a gestionat stângaci disputa legată de Nord Stream 2, iar Franța a acceptat cu mare greutate că Germania nu susține o taxă digitală europeană.

În ciuda acordului de la Aachen, care vorbește de o armată europeană, Berlinul și Parisul înțeleg în mod diferit această idee. Nici cooperarea în domeniu industriei de apărere, tot prevăzută în tratatul de la Aachen, nu este privită la fel de cele două țări.

O industrie europeană nu ar avea sens, dacă statele implicate înțeleg diferit problematica, susțin francezii. De exemplu, Germania a interzis exporturile de armament către Arabia Saudită după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Franța și Marea Britanie au continuat să vândă regatului arab.

În cei 14 ani în funcție, Angela Merkel a cunoscut patru președinți francezi: Chirac are un Helmut Kohl galic, Sarkozy era diametral opus ei iar Hollande a fost sub ea, politic vorbind. Dar Macron? „În timp ce Regina Europei se apropie de ieșirea de pe scenă, Prințul-Moștenitor are probleme, se pare” concluzionează EurActiv.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Igor Dodon pleacă la Moscova, după alegerile parlamentare. Ce va face acolo?
Președintele Rep. Moldova, Igor Dodon, va efectua o vizită privată la Moscova la sfârșitul acestei ...