SRI-ul german, învins în justiție de politicieni abuzați. Ce riscă acum spionii lui Merkel?

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Uncategorized

Partidul naționalist AfD (Alternativa pentru Germania) a reușit să învingă în justiție BfV, echivalentul german al SRI. Agenția de informații a fost găsită vinovată că a defăimat formațiunea politică, prin declarațiile sale publice.

Totul a început în ianuarie anul acesta. Atunci BfV a anunțat, într-o conferință de presă, că a decis să trateze AfD drept un „caz test”. Această clasificare permite spionilor să folosească materiale publice ca să investigheze dacă partidul reprezintă o amenințare la adresa constituției. Autoritățile pot să declare că o formațiune politică este un „caz test” dacă detectează primele semnale de extremism.

Abuzurile SRI-ului german, învinse în justiție

Dar acum, un tribunal din Koln a hotărât că BfV nu a putut să-și justifice decizia în cazul partidului naționalist. În plus, judecătorii au acuzat agenția de informații că anunțul din ianuarie a fost disproporțional și că a încălcat normele constituționale privind protecția partidelor politice.

Alexander Gauland, co-președinte al AfD, a spus că decizia este o victorie pentru partidul său. Politicianul german i-a sfătuit pe oponenții săi politici să nu mai exploateze BfV pentru propriul interes. Celelălt co-președinte, Alice Weidel, a cerut demisia șeful agenției de informații, deoarece a dovedit că nu este neutru.

AfD: Acțiunile BfV, instrumentalizări motivate politic

Alți lideri ai partidului au mers și mai departe. Purtătorul de cuvânt Jorg Meuthen a declarat că hotărârea tribunalului a arătat că acțiunile BfV nu sunt în concordanță cu principiile statului de drept și că sunt doar instrumentalizări motivate politic. Iar parlamentarul AfD Roland Hartwig a afirmat că este alarmant să vezi că instituția care trebuie să apere constituția o încalcă.

Vinovăția BfV, una dintre instituțiile de forță ale Angelei Merkel, vine într-un moment cum nu se poate mai prost.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Timișoara, cu ”Polivalenta-n cui” din cauza orgoliilor politice
Pe plan local, autoritățile nu se pot înțelege unde va fi ridicată viitoarea Sală Polivalentă, ...